USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Депутати підтримали мешканців ЛПЗ, які не бажають нового ринку під вікнами

14 Березня 2019 07:20
Депутати Луцької міської ради, які входять до складу постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, зустрілися з представниками громади ЛПЗ під час виїзного засідання. Приводом для зустрічі стала конфліктна ситуація, що виникла через бажання підприємця влаштувати ринок в районі колишнього нічного клубу «Зебра».

Така ініціатива бізнесмена не влаштовує мешканців сусідніх будинків, оскільки територія, де підприємець зібрався влаштувати торгівельну зону, знаходиться прямо під вікнами сусіднього гуртожитку. Крім того, зовсім поруч вже функціонує облаштований ринок із комфортними умовами для роботи, де є чимало вільних торгових точок.

«Колись дана територія була прибудинковою, – розповіла під час зустрічі голова місцевого ОСББ. – Згодом підприємець Борисков набув на цю ділянку право власності, це сталося ще за часів мерства Шиби. Але ви подивіться, як близько ця територія знаходиться біля будинку. Ми проводили збори ОСББ, люди висловилися проти облаштування торгівлі, домовилися, що зробимо виписку з протоколу зустрічі, а також проведемо ще одні збори. Вважаємо, що підприємець обманним шляхом збирав підписи, бо казав, що тут буде дитяче кафе, офіси і навіть казав, що це я його уповноважила збирати ці підписи. Наші мешканці категорично проти зміни цільового призначення даної ділянки».

За словами учасників зустрічі, в минулому дана ділянка відводилася під молодіжний центр, потім тут функціонував розважальний заклад, який згодом згорів. Тепер підприємець вирішив використати територію для облаштування невеличкого ринку. Однак люди проти – сучасний і облаштований ринок вже існує поруч. А дана ділянка впритул межує із житловим будинком, де знаходиться гуртожиток.

«Ми планували поставити тут декілька МАФів, – розповів представник підприємця. – Хотіли б змінити цільове призначення на торговельно-розважальний комплекс».

«Ось поруч знаходиться ринок, на якому достатньо МАФів, – зауважив голова комісії Олександр Козлюк. – Ситуація очевидна, ми побачили межі ділянки і зрозуміли, що підприємець хоче тут збудувати. В нас відбудеться чергове засідання земельної комісії, на якому дане питання буде виноситися. В зверненнях громадян ми розглянемо це питання, також запросимо суб’єкта господарювання і представників громади».

«Неодноразово мешканці даного району і голова ОСББ зверталися до мене із проханням, щоб тут не було жодних ринків чи розважальних центрів, – зауважив депутат Луцької міської ради, член постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Євген Ткачук. – Ми тут неподалік облаштували дитячий майданчик, а також здійснили повну реконструкцію ринку, який знаходиться зовсім поруч. Там є достатньо місць, де можна торгувати. Дана ділянка була надана для обслуговування молодіжного центру. Якщо є якась пропозиція, щоб таку ідею реалізувати, мабуть, ніхто не був би проти. Молодіжний центр – це не тимчасові споруди і не торгівля. Крім того, коли тут працював клуб «Зебра», люди постійно скаржилися на гамір і порушення порядку. Також мешканці зверталися до мене і усно і письмово, щоб цю територію залишити такою, як вона є».

Після обговорення депутати оглянули місцевий ринок, директор якого зазначила, що тут наявні вільні торгівельні площі, а територія ринку доглянута, охайна і найкраще підходить для торгівлі. Тому створювати поруч ще одну зону для торгівлі, за її словами, просто немає сенсу.

«Ще в 2015 році ми займалися питанням облаштування ринку, в 2017 році ввели його в експлуатацію. – зазначив Євген Ткачук. – Тут створені всі умови для роботи підприємців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 14 Березня 2019 07:36
зробіть там спорт зал
Лучанин Показати IP 14 Березня 2019 08:00
Тільки за результатами візуального спостереження за манерою одягатися, жестикуляцією, фізіогномістичними портретами можна зробити висновок про рівень професіоналізму, інтелекту, якість управлінських рішень та довіри виборців до депутатів !
ЛУЦЬКИЙ Показати IP 14 Березня 2019 08:19
ДОБРОГО РАНКУ. ДОБРОДІЇ А НЕ ЛІПШЕ ЦЮ "ЗЕБРУ" ВІДДАТИ ДИТЯЧОМУ СПОРТИВНОМУ КЛУБІ ЯКОГО БРАКУЄ В РАЙОНІ ГПЗ. ПОСТАВИТИ ТЕНІСНІ СТОЛИ. ДЕ ДІТИ РАЗОМ З БАТЬКАМИ МОЖУТЬ ЗАЙМАТИСЯ РІЗНИМИ ВИДАМИ СПОРТУ.
131 Показати IP 14 Березня 2019 12:39
А женика выпустили уже? Или по тихому как обычно. И он снова за народ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus