USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Депутати міськради ухвалили рішення про приєднання Прилуцької сільради до Луцька

5 Вересня 2019 10:10
У Луцькій міськраді ухвалили проект рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до Луцька.

Про це стало відомо під час засідання позачергової 62-ї сесії Луцької міської ради 5 вересня.

15 липня 2019 року Прилуцька сільська рада Ківерцівського району Волинської області під час позачергової сесії ухвалила рішення «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до території громади міста обласного значення Луцька» та «Про ініціювання пропозиції щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька».

За результатами громадських обговорень у селах Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», 2 серпня 2019 року депутати сільської ради прийняли рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення Луцька».

Своєю чергою, 21 серпня 2019 року Луцька міська рада прийняла рішення №60/1 «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька».

Цей проєкт рішення буде надіслано до Волинської обласної державної адміністрації для отримання висновку щодо його відповідності Конституції та законам України.

Після закінченню процедури приєднання створять Луцьку міську територіальну громаду з адміністративним центром в Луцьку, що включатиме територію Прилуцької сільської ради. Це надасть можливість залучити додаткові кошти з державного бюджету (субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, кошти Державного фонду регіонального розвитку тощо) та інших джерел, зменшить обсяг реверсної дотації, істотно розширить територію Луцької міської ради, що дозволить залучати інвесторів та реалізовувати нові інвестиційні проекти.

«Щиро радий, що ми дійшли до цього рішення і можемо завершити процес приєднання земель Прилуцької сільської ради до Луцька. Таким чином ми створимо одну з небагатьох в Україні міську ОТГ. Серед переваг такого об'єднання – збільшення можливості і для цієї громади, і для Луцька. Наступне – зменшення реверсної дотації. Сума надлишкових коштів міського бюджету ділиться на кількість населення, об’єднавшись, ми збільшимо кількість населення. І, якщо ми об’єднаємось, сума реверсної дотації буде меншою, а на сьогодні ця сума становиь 40 мільйонів гривень. На сьогодні мешканці цієї ОТГ відвідують наші садочки, школи, медичні установи. Вітаю це рішення і вважаю, що приєднання всіх інших ОТГ навколо Луцька – незабаром», - зазначив депутат Луцької міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук.

Серед пріоритетних завдань перспективного плану розвитку громади, що приєднується на 2020-2024 роки, виокремили наступні:

- капітальний ремонт дороги Богуна-Наливайка (Прилуцьке);

- середній поточний ремонт дороги С020305 (с. Прилуцьке – с. Сапогове);

- поточний ремонт вулиць Гагаріна, Шевченка, 1 Травня, Дружби (с. Дачне);

- поточний середній ремонт вул. Андрузького (с. Прилуцьке);

- поточний ремонт доріг вул. Лісна, Квітнева, Молодіжна, Залізнична (с. Прилуцьке);

- капітальний ремонт доріг вул. Козацька, Вишнева, Луцька, Березова (с Жабка);

- поточний середній ремонт вулиці Садова (с. Прилуцьке);

- виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції школи в с. Прилуцьке (після збільшення земельної ділянки з 1,7 га до 2,6 га);

- облаштування спортивного майданчика на земельній ділянці у Прилуцькому;

- облаштування нового кладовища (Прилуцьке);

- придбання автобуса для школи (Прилуцьке);

- ремонт ФАПу в селі Дачне;

- завершення будівництва ДНЗ в селі Дачне.

Також планують налагодити транспортне сполучення за наступними маршрутами:

- м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Сапогове (із заїздом в с. Прилуцьке);

- розробити новий маршрут м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Дачне – с. Жабка (без заїзду в с. Прилуцьке).

Нагадаємо, 15 липня 2019 року депутати Прилуцької сільської ради проголосували за приєднання до Луцька. Так, на сесійному засіданні, яке відбулось 15 липня, за рішення про приєднання до міста проголосувало 10 депутатів. 21 серпня 2019 року відповідний проєкт рішення винесли на розгляд депутатів Луцької міської ради, які його підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АС Показати IP 5 Вересня 2019 13:01
Є кладовище в Гаразджі, навіщо нове відкривати? Нехай там хоронять тим більше більшість людей не проти цього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus