USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Депутатів Бундестагу підозрюють у держзраді – злили ЗМІ подробиці трагедії в Бучі

16 Липня 2022 21:59
У Німеччині розслідують ситуацію, пов’язану з витоком даних спецслужб щодо трагедії у Бучі.

Про це пише таблоїд Bild, передає Укрінформ.

Інформація про воєнні злочини російської армії в українському місті Буча, якою володіло Федеральне управління розвідки (BND), була конфіденційною і не була призначена для оприлюднення. Нею розвідники поділилися з депутатами Бундестагу на закритому засіданні комітету з питань оборони за участю членів уряду. В засіданні на початку квітня були присутні понад 60 політиків та урядовців.

Проте зміст доповіді був оприлюднений у кількох ЗМІ на початку квітня. Йдеться про перехоплені німецькими спецслужбами радіоповідомлення російських солдатів, які доводять скоєні військові злочини. Розмови були записані, зокрема, німецькою розвідкою. Передбачається, що ключову роль у вбивствах відіграли працівники російських найманих військ, як-от ПВК «Вагнер», про що на початку квітня повідомляли німецькі видання.

Читати ще: «Це нелюди! Йде по вулиці з автоматом, зняв штани і с*ре», – мешканець Бучі про танк у дворі і дикість російських окупантів

Наразі витік розслідує генпрокуратура Німеччини. Винним загрожує покарання за статтею «державна зрада».

Голова комітету оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн прокоментувала щодо цього: «Нові та старі депутати повинні розуміти, що видача секретів – це не тривіальне правопорушення, і покарання, пов’язані з видачею секретів, можуть призвести до реальних наслідків

«Очевидно, BND і федеральний уряд не хотіли, щоб громадськість дізналася подробиці цього масового вбивства. Політики Бундестагу кажуть, що поширили їх через ЗМІ, щоб про них стало відомо. Зараз їх (неназваних політиків) перевіряє прокуратура – через можливу державну зраду», – пише видання.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 17 Липня 2022 09:21
Карлик пред’явив своїм ср&колизам, от і злякались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus