USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.40 10.53

День народження і «Свято гарбуза»: Луцький зоопарк зібрав містян на гостину. Фоторепортаж

Сьогодні 10:08
У Луцькому зоопарку для лучан та гостей міста влаштували традиційне «Свято гарбуза». Подія цьогоріч припала ще й на ювілей звіринцю – 45 років від дня заснування.

Почастуватися гарбузовою кашею та подивитися на пернатих і хвостатих мешканців завітали сотні відвідувачів. Особливо цікаво цього дня було малечі, адже не обійшлося без розваг з аніматорами, конкурсів і майстеркласів.

Територію установи прикрасили безліччю гарбузів, а тамтешні умільці вирізали з них химерні фігури. Баштанні згодом підуть на корм для тварин, яких загалом тут – понад дві тисячі.

Читати ще: Трійця єнотів, дикобраз, чорнобурки: Луцький зоопарк показав пернатих та чотирилапих переселенців. Фоторепортаж
Як розповіла директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, «Свято гарбуза» започаткували ще у 2013 році. Воно стає своєрідним підсумком року.

«Цьогоріч «Свято гарбуза» особливе, бо приурочене дню народження нашого зоопарку, якому виповнилося 45 років. Ми не могли оминути таку дату, тому зробили цікаве свято. До нього залучено весь колектив установи: за приготування каші та смаколиків відповідає бухгалтерія, за майстеркласи – екскурсоводи. Показовими годівлями різних тварин опікуються доглядачі. Вони ще й розповідатимуть відвідувачам про своїх підопічних», – поділилася Людмила Денисенко.
А ще до свята долучилися чимало партнерів зоопарку. Тому відвідувачі могли, наприклад, взяти участь у дегустації меду, придбати сувеніри, кошти за які підуть на потреби Збройних сил, або ж дізнатися про щось цікаве.

Читати ще: З’єднує клітку з острівцями: у Луцькому зоопарку представили 50-метровий перехід для лемурів. Фото

«Хочемо підняти настрій лучанам та гостям міста в такий важкий час. Завжди після завершення свята нам пишуть у соцмережах і питають, коли буде ще щось подібне. Це справді цікаво людям, бо дає змогу провести дозвілля з рідними та знайомими», – стверджує Людмила Денисенко.
З подякою для колективу зоопарку та його очільниці прибула заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Вітаю колектив зоопарку із 45-річчям! Дякую його працівникам – тим людям, які створюють куточок затишку в нашій громаді. Це місце, де люди надихаються, Коли мені сумно, то я теж приїжджаю сюди й черпаю позитивні емоції від природи і звірят. Але цієї краси не було б, якби не працівники. Впевнена, що коли ми відзначимо перемогу, то зробимо ще більше свято для наших дітей та розширюватимемо межі зоопарку», – звернулася Ірина Чебелюк.
Читати ще: Довга борода і пляма на лобі: у Луцькому зоопарку – новий мешканець. Фото

Упродовж дня діти та дорослі розважалися й милувалися тваринами. Завершили дійство бульбашковим шоу.

До слова, Луцький зоопарк працює щоденно з 10:00 до 18:30 (каси – до 17:30).

Дмитро КЛИМЧУК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus