USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Делегація з Луцька відвідала Тауразький район у Литві

6 Червня 2024 13:24
Протягом 31 травня – 1 червня у Тауразькому районі (Литовська Республіка) проходили офіційні заходи, приурочені до Дня міста Таураґе.

На запрошення мера Довідаса Камінскаса урочистості відвідала делегація Луцької міської ради, до складу якої увійшли Тетяна Янчук, заступник директора департаменту соціальної та ветеранської політики, Ірина Сметана, заступник начальника управління капітального будівництва, Юлія Липка, старший інспектор відділу проектної діяльності управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності. Окрім представників Луцька участь у заходах взяли також делегації з Польщі, Німеччини, Франції, Грузії та Литви, повідомили у міськраді.

Читати ще: РЕБ, тепловізійні приціли та комплектуючі до дронів: Луцька міськрада передала допомогу військовим

У межах візиту члени делегації зустрілися з керівниками самоврядування Тауразького району. Було представлено план діяльності муніципалітету, що передбачає три основні пріоритетні напрямки розвитку: здобуття звання найзеленішого муніципалітету Литви, забезпечення економічної самостійності та орієнтація політики на інтереси населення. Також було представлено ряд ключових проєктів, над якими працює муніципалітет.

У ході зустрічей було обговорено плани щодо зміцнення партнерських відносин у воєнний і післявоєнний період в Україні. Представники Луцька висловили подяку громаді Таураґе та Литовській Республіці за підтримку українського народу в час війни. Візит сприяв зміцненню партнерських і дружніх відносин між містом Луцьк і Тауразьким районом, відкриваючи нові горизонти для спільних ініціатив.

Довідка

Угоду про співпрацю між Луцьком і Тауразьким районом підписано 19 жовтня 2023 року. Цьому передувало багаторічне дружнє співробітництво. Зокрема з 2016 року муніципалітет Тауразького району організовував рекреаційні літні табори для луцьких дітей учасників АТО, захисників України. В час війни від Тауразького району неодноразово надходила гуманітарна допомога для потреб Луцької громади, ВПО та військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus