USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.50

Делегація Волині відвідала Вінницьку громаду

Сьогодні 13:46
Представники 10 громад Волинської області, зокрема і Луцької, відвідали Вінницю, де впродовж двох днів ознайомлювалися з комунальними закладами та громадськими організаціями, які надають соціальні послуги у громаді.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Зокрема, делегати зустрілися із заступником міського голови Вінниці Сергієм Тимощуком, директоркою департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентиною Войтковою, представниками Вінницького міського центру соціальних служб, Територіального центру обслуговування, центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк та іншими.

Захід відбувся в межах проєкту, який реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром соціальних послуг і реабілітації «Джерело» за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в межах національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».
Читати ще: Обговорили майбутню співпрацю: Луцьк відвідала делегація громади Вінцер з Німеччини

Як зазначив заступник міського голови Сергій Тимощук, у Вінниці функціонують чотири Прозорі офіси, два з яких мають соціальний складник. Окрім того, за підтримки міської влади та міського голови в громаді успішно працюють помічники ветеранів та єдине вікно «Ветеран». Це важливо, адже військовослужбовці, ветерани та їхні рідні можуть отримати індивідуальні консультації, послуги без черг та з одним спеціалістом. Велику увагу в громаді приділяють вразливим категоріям населення.
Читати ще: Делегація Луцької міської ради відвідала партнерське місто Хелм у Польщі

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова зазначила, що у Вінницькій громаді діють три надавачі соціальних послуг комунального сектору. Окрім того, департамент підтримує, зокрема фінансово, громадські організації соціального спрямування. Йдеться, серед інших, про відокремлений підрозділ ГО «Справа Кольпінга в Україні» – «Родина Кольпінга» у місті Вінниця, які надають послуги підтриманого та транзитного проживання, а також асистента дитини під час інклюзивного навчання. Також у межах експериментального проєкту у громаді надається послуга з формування життєстійкості, яка спрямована на зміцнення ментального здоров’я в умовах війни.
Про цілі делегації розповіла Анастасія Трохимчук, комунікаційна менеджерка проєкту щодо підсилення системи інтегрованих соціальних послуг для дітей вразливих категорій у Львівській, Волинській та Закарпатській областях, які впроваджує Львівський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело» та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ).

«У межах другої частини делегації до Вінниці приїхали представники 10 громад Волинської області, які беруть участь у нашому проєкті. Загалом у нас є рік, щоб підсилити надання систему надання соціальних послуг в їхніх громадах. Це ті послуги, які стосуються дітей та родин. Безпосередньо до Вінниці ми приїхали, тому що нас зацікавило власне соціальне замовлення, тобто відкрита співпраця міста з неурядовими організаціями. Розуміємо, що час зараз складний для всієї України, і місто намагається робити максимум згідно з потребами населення. Але у нас є проблеми: це кадрова, ресурсна нестача. А запитів тільки більшає. І без підключення громадських організацій, ми, на жаль, не зможемо охопити всі запити. Нас насамперед цікавлять послуги раннього втручання, асистента дитини та інші інтегровані послуги», – зазначила Анастасія Трохимчук.

Зрештою, делегація ознайомилася з роботою центру надання комплексної соціальної послуги «Життєстійкість», центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, відокремленого підрозділу ГО «Справа Кольпінга в Україні» – «Родина Кольпінга» у місті Вінниця та релігійної місії «Карітас-Спес-Вінниця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus