USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Делегація Луцької міської ради відвідала партнерське місто у Польщі

27 Червня 2024 13:24
Протягом 21-22 червня в місті Білосток (Польща) відбувалися офіційні заходи з нагоди відзначення Днів міста.

На запрошення мера Білостока Тадеуша Трусколяського участь у події взяла делегація Луцької міської ради, до складу якої увійшли Софія Гула, заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, начальник управління земельних ресурсів, Оксана Карпук, начальник відділу економічного розвитку департаменту економічної політики та Анастасія Клушина, головний спеціаліст відділу проектної діяльності управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, повідомили у міськраді.

Окрім Луцька, Білосток відвідали й представники міст-партнерів з інших країн, таких як Молдова, Азербайджан, Мальта й Туреччина.

Програмою заходів було передбачено зокрема ознайомлення з системою громадського транспорту Білостока. Навчальну екскурсію для делегацій провів директор управління громадського транспорту Адміністрації міста Білосток Боґуслав Прокоп.

Він розповів про те, що в місті з 2008 року діє стратегія розвитку транспортної системи, яка розроблена відповідно до всіх вимог фінансування ЄС. Ключовими її пунктами передбачено наявність смуг для громадського транспорту по всіх маршрутах, які ведуть до центру, інклюзивних автобусів та розвиненої інформаційної системи для зупинок і транспорту. Для реалізації цієї стратегії чимало вулиць Білостока було розширено, розроблено інтегровану інфосистему, а також опрацьовано концепцію електронного квитка. Окрім автобусів, інклюзивними є також зупинки, які мають зокрема функцію озвучування інформації для людей із порушеннями зору за допомогою спеціального пульта керування.
Читати ще: Колектив Луцької міськради придбав та передав військовим ще одне авто

Влада міста закликає жителів Білостока до активного використання громадського транспорту та промує девізи «Не шукай парковку – шукай зупинку» або «Залиш автомобіль – обирай автобус!»

В межах навчальної екскурсії також було представлено місцеву систему велотранспорту BiKeR, яка існує в місті вже 10 років і нараховує понад 100 тисяч користувачів. Розповідали про розвинену велоінфраструктуру Білостока: доріжки для велосипедів прокладені практично через усе місто, а пункти велопрокату є в кожному районі.
Для делегацій організатори передбачили також візит у Музей пам’яті Сибіру, який отримав Музейну премію Ради Європи 2024.
Постійна експозиція музею розташована на двох поверхах будівлі та присвячена людям, які з кінця 16-го до середини 20-го століття були зневолені та відправлені до Сибіру, а також тим, хто добровільно поїхав туди. Важливим елементом виставки є розповіді та спогади депортованих людей та їхні особисті історії. Музей є інтерактивним, а екскурсії можна прослухати в тому числі й українською мовою.

На завершення візиту делегації були запрошені на офіційний прийом мера міста Білосток за участі представників Адміністрації міста, під час якого було обговорено плани щодо подальшої співпраці в різних сферах між містами-партнерами, зокрема й із Луцьком. Після цього делегації взяли участь у церемонії нагородження почесних громадян Білостока, приуроченій до Дня міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus