USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.58

Деяких українських водіїв штрафуватимуть за їзду на «механіці»

30 Вересня 2021 10:48
Українських водіїв невдовзі штрафуватимуть за їзду на «механіці» як за кермування без водійського посвідчення.

Щоправда, це стосуватиметься тільки тих, хто складатиме іспит в автошколі на машині з коробкою «автомат».

Як уникнути такої «заборонної відмітки» в правах та чи слід поспішати обмінювати посвідчення – 29 вересня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Якщо ще якихось 10 років тому на машинах із літерою «У» побачити автоматичну коробку було практично нереально, то сьогодні майже всі хочуть їздити вже з двома. І не думати про перемикання передач.

Уже за три місяці українським водіям, що складають іспит на «автоматі», видаватимуть права спеціальної категорії – навпроти відкритої категорії – ставитимуть цифру 78. І це означатиме заборону на кермування транспортом із механічною коробкою.

«Під час зупинки транспортного засобу патрульною поліцією або вразі настанні якогось там ДТП буде вважатися, що ви користувалися транспортним засобом без належного права керування. Відмітка ставиться в залежності від того, на якому автомобілі особа складає іспит в сервісному центрі», – пояснює перший заступник керівника сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

Усе це – на виконання європейської директиви, яка розділила механіку й автомат ще 2013-го.

Українські водії обміняти водійське посвідчення за європейськими нормами можуть уже сьогодні.

Тим, хто склав іспит уже давно, жодних відміток про автоматичну чи механічну коробку передач ставити не будуть, адже свого часу іспит у автокшолі вони складали на «механіці», а отже мають право їздити на авто із будь-якою коробкою передач.

Своєю чергою інструктор автомобільної контраварійної школи усім радить і вчитись, і складати іспит на «механіці», щоби бути універсальним водієм, якому завжди в дорозі буде і спокійніше, й легше. А тепер і економніше, бо водіїв, які склали іспит на автоматі й пересіли на механіку – штрафуватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Людина Показати IP 30 Вересня 2021 13:12
Ідіотизм
Анонім до Людина Показати IP 30 Вересня 2021 14:13
Це ще чому? Механіка об'єктивно простіша. Чи давайте, за вміння їздити на самокаті видаватимемо права на керування будь-якою технікою.
комент до Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 17:29
механіка простіша? це відколи таке сталось? візьміть водія який останнім часом їздив на механіці і дайте йому коробку-автомат, думаю кожен зможе їздити на такому авто. і візьміть водія який їздить на автоматі довгий час і дайте йому авто на механіці. з якого разу він рушить? скільки разів заглохне на світлофорі чи перехресті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus