USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Деякі підключені до приватних будинків: у селах Луцької громади перевісять відеокамери

22 Лютого 2022 15:54
Для того, аби відеокамери у приєднаних до Луцька селах запрацювали, потрібно перевісити вже встановлені камери.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Як повідомив депутат Ігор Курілін, в Княгининівському старостаті постає питання, чому не працюють камери відеонагляду. Щодо цього часто звертаються дільничні інспектори, оскільки це б полегшило розкриття злочину.

Зі слів директорки департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, згадані відеокамери були передані департаменту лише в липні. А ціна, яку виставив провайдер, – надто висока.

«Громади з трьох сіл нам передали камери, в двох вони працювали, а в одному селі ні, бо там були проблеми з провайдером – «Волинські оптичні мережі». 10 січня нам направили лист, що вони не надають послуги за ціною минулого року, а підняли на 50% вартість. Провайдеру в одному з сіл ми платимо 20 тисяч гривень на рік, а в Княгининку нам виставили рахунок у 129 тисяч», – зазначила вона.

З її слів, не працюють наразі 36 камер. Нині підготовлений проект, щоб ці камери перенести на інші місця. Зокрема, це дасть можливість підключитися до іншого провайдера. Крім того, планується, що будуть вони встановлені вдаліше, що покращить огляд.

«Розміщені вони нефункціонально в плані надання інформації. Ці камери будуть переноситися і менше ніж за місяць шукаємо переключення на іншого провайдера. Деякі камери, як-от у Жидичині, підключені до електромереж приватних будинків. Три з них власники цих будинків відрізали від світла, бо їм платили готівкою», – додала Юлія Сиротинська.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ухх Показати IP 22 Лютого 2022 16:22
Волинські оптичні мережі ніяк грошей не можуть нажертися, все піднімають і піднімають ціни...
Ігор Показати IP 22 Лютого 2022 19:21
А інший провайдер це хто?
анонім до Ігор Показати IP 23 Лютого 2022 08:26
Скоріше за все УАРНет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus