USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Деякі атаки на російські військові об'єкти можуть здійснювати із території РФ, – британська розвідка

22 Серпня 2023 23:42
Нещодавня атака на авіабазі «Сольці-2» в Новгородській області Росії підтверджує те, що деяких ударів БПЛА по російських військових об’єктах завдають із території РФ.

Про таке припущення заявили у британській розвідці, передає Інтерфакс-Україна.

«19 серпня 2023 року на авіабазі «Сольці-2» в Новгородській області, за 650 км від кордону з Україною, з високим ступенем вірогідності було знищено середній бомбардувальник Ту-22М3 BACKFIRE дальньої авіації Росії. Міністерство оборони РФ заявило, що атаку було здійснено за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА)», – йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії.

Читати ще: Москву вкотре атакували безпілотники

У британській розвідці зазначають, що «якщо це справді так, то це підтверджує припущення про те, що деякі атаки БПЛА на російські військові об’єкти здійснюють із території Росії. Малоймовірно, що безпілотні літальні апарати мають достатню дальність польоту, щоб досягти авіабази «Сольці-2» з-за меж Росії».

РФ часто використовує літаки Ту-22М3 для запуску проти України неточних і важких протикорабельних ракет AS-4 KITCHEN. Окрім цього, на початку повномасштабного вторгнення ці бомбардувальники використовували некеровані бомби для інтенсивних бомбардувань Маріуполя.

«Це вже щонайменше третя успішна атака на аеродроми дальньої авіації Росії, що знову порушує питання про здатність Росії захистити стратегічні об’єкти в глибині країни», – наголошують у розвідці.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Росія створює нове військове формування на півдні України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus