USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Дефіцитні медвироби для немовлят доставили на Волинь. Шукали по всій Європі

18 Липня 2022 18:50
Надзвичайно потрібний гуманітарний вантаж волонтери та благодійники передали сьогодні Волинському територіальному медичному об'єднанню захисту материнства і дитинства.

Про це повідомили 18 липня у Волинській обласній раді.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що знайти потрібне за запитом волинських неонатологів було непросто.

«Йшлося про вироби медичного призначення мініатюрного розміру для недоношених діток, а також про специфічне харчування для немовлят. Через порушену логістику центр материнства і дитинства зараз не може цього закупити. Саме тому ми активізували усі можливі контакти у середовищі волонтерів та благодійників і таки знайшли», – зазначив він.
Читати ще: У волинському центрі материнства та дитинства завершують оновлення двох відділень

Зусиллями місцевого волонтера Юрія Шипелика, львівського благодійного фонду «Я не один», а також французького гуманітарного медичного фонду «DOC 4 UKRAINE» для найменших пацієнтів, в тому числі і глибоко недоношених, передали інтубаційні трубки, засоби для дихальної підтримки, катетери, готові поживні суміші для ентерального харчування, а також зонди для годування.
Читати ще: Шпиталь на колесах: волинське медоб’єднання отримало унікальне авто для прийому пацієнтів на місці

Генеральна директорка об'єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська не приховувала радощів:

«Це неоціненна допомога. У нас дві постійно заповнених неонатальних реанімації на 20 місць, де ми виходжуємо недоношених діток вагою від 400 до 700 грамів. Для таких крихіток і медзасоби повинні бути якнайменшого розміру, а вони сьогодні у гострому дефіциті, в тому числі і у медичних гуманітарних вантажах. Тому щиро дякуємо за зусилля і пошук волонтерам та благодійникам та, звісно ж, французьким колегам за надану допомогу».
Натомість керівник благодійного фонду «Я не один» Маркіян Ковальський зазначив, що його організація з французьким «DOC 4 UKRAINE» має підписаний меморандум про співпрацю, тож висловив впевненість, що рятівні засоби для найменших пацієнтів доправили не востаннє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus