USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Дефіцит кадрів: жінок будуть безплатно готувати на водійок міських автобусів

25 Липня 2024 09:18
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ООН Жінки в Україні запустять пілотний проєкт навчання жінок – водіїв міського та муніципального транспорту.

Про це повідомила пресслужба міністерства

«Мета пілотного проєкту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива міністерства, спрямована і на подолання дефіциту кадрів, і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

За останніми даними, дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, це орієнтовно 6 тис. працівників.

Читати ще: В Україні прогнозують глобальний дефіцит лікарів до 2030 року

Пілотний проєкт «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень» – це безоплатна програма для розвитку професійних навичок жінок. Реалізується ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, в партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.

У межах проєкту передбачено також навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP 25 Липня 2024 10:11
Кваліфіковані кадри сидять вже вдома, щоб їх як бродячих собак не виловлювали і не принижували мужні захисники держави

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus