USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Дефіцит боєприпасів в Україні: у Чехії заявили про серйозні проблеми

30 Травня 2024 12:41
Чехословацька група, найбільший постачальник боєприпасів у Центральній Європі, попередила, що зростання цін і низька якість означають, що половину отриманих снарядів не можна відправити на поля битв в Україні так швидко, як планувалося.

Власник і голова CSG Міхал Стрнад повідомив, що в рамках ініціативи Чехії із закупівлі артилерійських боєприпасів для Києва поставки снарядів почнуться в червні, пише УНІАН з посиланням на Financial Times.

При цьому він попередив, що близько 50% снарядів, придбаних його компанією за дорученням чеського уряду в таких місцях, як Африка та Азія, не були достатньо якісними, щоб їх можна було відправити без подальшої обробки в Україну. До деяких снарядів компанія CSG змушена додавати відсутні компоненти власного виробництва.

«Щотижня ціни зростають, і з комплектуючими виникають великі проблеми... Це непроста робота», – заявив Стрнад.

Однак, він підкреслив, що чеська ініціатива залишається «на ходу», і що CSG має намір доставити призначену йому частину поставок.

За словами Стрнада, війна в Україні сприяла різкому зростанню цін на обмежену кількість снарядів, які можна було придбати за межами ЄС, тоді як у Європі не було запасних боєприпасів.

Читати ще: Росія виробляє артснаряди втричі швидше, ніж Європа і США, – Sky News

Він сказав, що портфелі замовлень європейських виробників боєприпасів сповнені на термін до наступних восьми років, залежно від їхнього типу, навіть попри те, що «всі ми нарощуємо потужності».

Навіть за малоймовірного сценарію завершення війни в Україні просто зараз, сказав він, «на нас чекає величезна робота з поповнення стратегічних запасів країн НАТО».

У публікації наголошується, що 15 країн ЄС і НАТО наразі внесли 1,6 мільярда євро в чеську ініціативу, про яку було оголошено в лютому і яка спрямована на постачання Україні 1,5 мільйона артилерійських снарядів.

Повідомляється, що перша партія з десятків тисяч снарядів калібру 155 мм буде доставлена в Україну наступного місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus