USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Де на автошляхах Волині працюють ремонтні бригади

2 Лютого 2024 20:01
Упродовж тижня ремонтні бригади працюють на головних транспортних артеріях Волинської області, аби забезпечити безперебійний рух автошляхами.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.

Аварійні роботи виконуються з ліквідації деформацій дорожнього покриття на таких автошляхах державного значення:

М-07 Київ – Ковель – Ягодин;

М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече;

Н-17 Львів – Радехів – Луцьк;

Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне;

Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ;

Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква.

Наразі дорожники використовують холодні асфальтобетонні суміші. Коли стабілізується погода і підвищиться температура повітря – працюватимуть з гарячим асфальтобетоном.

Коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна, висока інтенсивність руху , зокрема великовагового транспорту, та інші чинники негативно впливають на стан шляхів, міжремонтний термін яких давно минув.

Йдеться про ті ділянки доріг, які через початок повномасштабної війни так і не дочекались капітального чи поточного ремонту. Зношене дорожнє покриття на таких відтинках стрімко руйнується.

Читати ще: Де у Луцьку ремонтують дорожнє покриття

Протяжність мережі автодоріг державного значення в межах Волині становить 1791 км. Сотні кілометрів волинських шляхів вдалось відновити у період, коли функціонував Державний дорожній фонд. Якби не збройна агресія рф, масштаби ремонтів з кожним роком лише б зростали, адже галузь стабільно фінансувалась. А до того десятки літ так званий «ямковий» ремонт був єдиним видом робіт, які проводились на більшості шляхів області, оскільки кошти на дорожнє господарство спрямовувались за залишковим принципом і їх завжди бракувало. Відтак значна частина шляхів потребують невідкладних ремонтів і продовжують руйнуватись. І це не лише територіальні дороги, яких в області 1040 кілометрів, а ще й чимало ділянок шляхів зі статусом міжнародних, національних та регіональних.
На незадовільний стан окремих відтинків доріг небезпідставно нарікають водії, скарг стає дедалі більше. Однак, з огляду на ситуацію в країні, ремонтів немає і найближчим часом їх марно чекати. «Ямковий» ремонт досі лишається єдиним способом підтримати дороги в проїзному стані і запобігти їх подальшому руйнуванню.

Читати ще: На Волині розірвали договір на ремонт дороги за понад 113 мільйонів

Втім і на експлуатаційне утримання доріг фінансування наразі відсутнє, підрядні підприємства, розуміючи всю складність обставин, працюють за власні кошти. Такі роботи проводяться насамперед на дорогах за важливими логістичними маршрутами перевезення експортних і гуманітарних вантажів та на евакуаційних напрямках.

Водіїв просять з розумінням ставитись до ситуації, бути обачними на автошляхах, обирати безпечну швидкість та зважати на стан дорожнього покриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus