USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Де краще купувати все для вентиляції та кондиціювання*

19 Квітня 2022 18:06
Грамотна вентиляція та кондиціювання повітря обов’язкові для будь-яких типів будівель, незалежно від їхнього призначення. Вони забезпечують сприятливий мікроклімат у приміщеннях, що важливо для гарного самопочуття людей, дотримання технологій виробництв, а також зберігання обладнання та продукції.

Зазначимо, що всі споруди оснащуються системою природної вентиляції ще на стадії будівництва. Але вона має низку істотних недоліків, як-от вуличний шум, відтік тепла, пил, вихлопні гази. Примусова вентиляція вирішує ці питання. Все для вентиляції та кондиціювання у Києві надає магазин Альтер Ейр, який спеціалізується на кліматичному обладнанні. Його представники поділилися своїм досвідом, щоб допомогти розібратися в питанні вибору такої техніки.

Яке обладнання використовується для вентиляції



Вентиляційне обладнання розраховане на примусове транспортування повітряних потоків великих обсягів. Зазвичай вентиляційна система складається з таких компонентів:

• Вентиляційні установки;

• Повітропроводи, дроселі та вентилятори;

• Заслінки, фільтри, нагрівачі/охолоджувачі, конденсатори тощо;

• Зворотні клапани;

• Шумопоглиначі;

• Зовнішні решітки.

Комплектація безпосередньо залежить від типу вентиляційної системи.

Припливні та витяжні системи



Припливні та витяжні системи розраховані на примусовий рух повітря в одну із сторін.

• Припливна вентиляція нагнітає та розподіляє по кімнатах свіже повітря з вулиці. Використовується у разі, якщо потік відпрацьованих газів зможе залишити приміщення самостійно;

• Витяжна встановлюється для примусового відкачування повітря, коли приплив може здійснюватися природним чином.

Припливно-витяжна вентиляція та ПВУ з рекуперацією тепла



Припливно-витяжні вентиляційні системи очищають, зволожують і підігрівають повітря, що надходить, роблячи його найбільш комфортним для дихання людини. У той же час автоматика стежить за безперебійним відкачуванням забрудненого повітря з кімнат, дозволяючи підтримувати мікроклімат на високому рівні.

Для економії енергії існує вентиляційне обладнання із рекуперацією тепла. Воно забезпечує повний цикл повітрообміну, але при цьому тепло витяжного повітря передається потоку припливного, що суттєво знижує втрати тепла та витрату електроенергії.
Джерело - https://shop.alterair.ua/ru/ventiljacija/ventiljacionnye-ustanovki/ustanovki-s-rekuperaciej-tepla/

Які бувають системи кондиціювання



Спектр типів кондиціонерів досить широкий. Найперше, чим вони суттєво різняться – це потужність. Тут можна виділити 3 основні групи:

• Для невеликих кімнат достатньо купити побутовий кондиціонер продуктивністю близько 6 кВт;

• Приміщення від 60 до 300 кв.м потребують напівпромислового приладу, потужність якого перевищує 8 кВт;

• Для централізованого кондиціонування, наприклад торгового центру, встановлюють промислові кондиціонери з потужністю понад 25 кВт.

Спліт-системи та мультиспліт-системи



Спліт-системами називають кондиціонери, які складаються з двох окремих блоків – внутрішнього та зовнішнього. Більшість внутрішніх блоків знайомі нам у вигляді настінних кондиціонерів, які популярні у житлових будинках та квартирах. Але при великих масштабах має сенс розглянути канальні та касетні установки.

Мультиспліт-системи відрізняються тим, що до одного зовнішнього блоку можна підключити до шести внутрішніх установок. Це зручно, якщо необхідно забезпечити кондиціювання кількох приміщень у будинку.

Канальні та касетні системи кондиціювання



Канальний кондиціонер відрізняється тим, що його внутрішній блок встановлюється за навісною стелею і повністю прихований. У цьому випадку повітря розподіляється за допомогою кількох повітроводів, які в міжстельовому просторі тягнуться до приміщень, які необхідно кондиціонувати. Потужності вистачає для охолодження 4-5 кімнатної квартири.

Інший варіант спліт-системи – це касетний кондиціонер, основна частина якого буде прихована за навісною стелею. Зовнішню частину буде видно на стелі. Вона випускається у розмірі стандартної стельової плитки (60х60см) та закрита декоративними решітками. Такий кондиціонер встановлюється в центрі кімнати та розподіляє повітря за чотирма напрямками. Це дозволяє поступово охолоджувати навіть великі приміщення.

Що потрібно врахувати при виборі обладнання для вентиляції та кондиціювання



Щоб правильно підібрати все для вентиляції, потрібно визначити свої потреби – це допоможе визначити ключові параметри системи. Наприклад, квадратура будинку та кількість приміщень, сезонність, кількість мешканців/працівників/відвідувачів тощо. Ідеальний варіант – замовити проектування системи. У цьому випадку точні виміри, підбір обладнання та порядок установки будуть описані у проектній документації.

Переваги придбання у спеціалізованих магазинах кліматичного обладнання



Купуючи техніку в магазинах кліматичних компаній, ви будете впевнені в тому, що вам нададуть якісне ліцензоване обладнання з гарантією від виробника. Також ви зможете отримати професійну консультацію та рекомендації, які допоможуть вибрати систему, яка підходить саме у вашому випадку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus