USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

ДБР виявило підприємців-щурів: крали продукти в українських військових

16 Січня 2023 17:51
Співробітники Державного бюро розслідувань, Нацполіції Дніпропетровської області та департаменту військової контррозвідки СБУ викрили підприємців, які були підрядниками Збройних сил України, у привласненні та перепродажу харчових продуктів, призначених для армії.

Про це в понеділок, 16 січня, повідомили у пресслужбі ДБР, передає ТСН.

У 2022 році приватне підприємство отримало військові підряди на суму 2 млрд грн для постачання продуктів до більш ніж 45 військових частин.

Однак, як виявилося, у документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші обсяги. Залишок продукції вони перепродували через мережу посередників.
Під час масштабної спецоперації співробітники ДБР провели десятки обшуків, вилучивши, зокрема, понад 30 000 банок тушкованої продукції вагою більш як сім тонн, яка вже була готова до перепродажу.
Читати ще: ДБР розслідує, завдяки кому ворог зумів швидко окупувати південь України

Окрім того, у підприємців-щурів, які крали продукти в українських військових, вилучено кошти у різній валюті майже на 4 млн грн. Ймовірно, це заробіток, отриманий злочинним шляхом. Правоохоронці досліджують чорну бухгалтерію, яку вели на підприємстві, де провадили протиправну діяльність.
Вилучені продукти передадуть військовим. З метою відшкодування збитків у підприємців вилучено десятки автомобілів, на яких перевозили крадене.

Учасникам злочинної схеми загрожує до восьми років ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Паша Показати IP 16 Січня 2023 19:17
Треба було Бабулі Ігору заплатити і все булоби добре
Анонім до Паша Показати IP 17 Січня 2023 08:22
А розстріляти щоб іншим наука була красти у воїнів під час війни.
бодя Показати IP 17 Січня 2023 06:12
без прикриття зверху такі справи не робляться)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus