USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Давні городища на Ковельщині внесуть у перелік об’єктів культурної спадщини

Сьогодні 20:26
Волинський окружний адміністративний суд задовільнив позов прокуратури в інтересах Мінкульту та визнав протиправною бездіяльність департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОВА і зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України об’єкта культурної спадщини – Городища пізнього середньовіччя Дуліби-1 неподалік від села Дуліби.

Про це інформує прокуратура Волині.

Прокурори з’ясували, що орган влади попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» за 15 років, які минули з часу виявлення пам’ятки та занесення її до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Волині, так і не виготовив облікової документації на об’єкт. Відтак відомості про нього у Державний реєстр нерухомих пам’яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятку археології в Реєстрі не забезпечує її належного захисту та збереження і уможливлює незаконні дії щодо неї.

Читати ще: 2,5 гектара комунальної землі на березі Світязю віддають в оренду

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов’язання департаменту ОВА вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus