USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Данія збільшить підтримку українських виробників зброї на $170 млн

19 Червня 2024 13:00
Данія зробить другий внесок в межах проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom на суму близько $170 млн.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає Укрінформ.

«Вчора Данія анонсувала розширення підтримки українських зброярів ще на 1,2 млрд данських крон – близько $170 млн. Саме Данія стала першою країною, яка повірила в українську оборонку і зробила перший донат у рамках проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom. Але також Данія стала першою країною, яка задонатила вдруге», – йдеться в повідомленні.

За словами міністра, новий 19-й пакет допомоги від Данії дає можливість використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська.

Читати ще: Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на €750 мільйонів

Камишін зазначив, що механізм реалізації цієї допомоги минулого тижня був узгоджений на засіданні «Рамштайн» і зафіксований у меморандумі, який підписали Мінстратегпром та Міноборони з данським міністерством оборони. Очікується, що перша закупівля буде розпочата вже влітку.

«Ця допомога значно підсилить українське військо, більше того, оскільки кошти залишаться в Україні, це зміцнить і нашу економіку», – додав Камишін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus