USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Далекобійні, розвідувальні та FPV-дрони: держава вже законтрактувала мільйон українських безпілотників

9 Серпня 2024 12:23
Українським виробникам БПЛА вдалося достроково виконати поставлене завдання – мільйон дронів для Сил оборони вже законтрактовано.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«У грудні 2023 року Президент Володимир Зеленський поставив завдання виготовити мільйон дронів для Сил оборони. Завдання виконано, безпілотники вже законтрактовано для Сил оборони. Це, зокрема, вітчизняні FPV-дрони, далекобійні, розвідувальні та інші типи безпілотників, які вже працюють на фронті», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Україна у виробництві дронів значно випереджає Росію за кількістю ідей та стартапів

За час повномасштабної війни Україна з нуля створила й розвинула ринок БПЛА: якщо у 2022 році в Україні було тільки сім виробників дронів, які могли отримувати державні контракти, зараз їх уже 87. Загалом виробництво безпілотників за останні понад два роки зросло у 100 разів.

Читати ще: Уражають на відстані 1000 кілометрів: Україна почала випускати власні далекобійні ударні дрони

Наразі 96% БПЛА, які закуповує держава, – українського виробництва. Щоб відкрити ринок, було створено умови для масштабування виробництва та ухвалено понад 20 революційних законів і нормативно-правових актів. Зокрема було спрощено допуск БПЛА до експлуатації, скасовано ПДВ та мито на комплектувальні, збільшено маржинальність з 1% до 25%, прибрано додаткові дозволи тощо.

Ці кроки дали змогу виробникам масштабувати виробництво й відкрито конкурувати за державні контракти, а державі – закуповувати дрони за найвигіднішими умовами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus