USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Дах не протікає, але кримінал відкрито: 75-річного волинського інженера судять через товщину бляхи

29 Травня 2024 08:09
Проти волинського пенсіонера відкрили кримінал – інженер із технічного нагляду нібито не додивився товщину металевих листів, якими перекривали дах школи. А от правоохоронці разом зі своїм експертом дійшли висновку, що вони занадто тонкі.

І хоча дах школи не протікає, нарікань від освітян немає, але справа вже відкрита, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Феодосію Волощуку – 75 років, має кілька вищих освіт. У 2018 році був інженером технічного нагляду на перекритті даху в школі в селищі Іваничі. Об’єкт був зданий в експлуатацію, дах не протікав. Жодних питань не було, аж поки одного дня правоохоронці з експертом не заміряли товщину покрівлі школи.

Як результат – проти чоловіка завели кримінальне провадження. Мовляв: через його службову недбалість товщина парапету школи недостатньо товста.

Читати ще: Став злочинцем у 74 роки: через бляху судять інженера з Луцька

«Висновком експерта Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру від 27 січня 2021 року встановлено, що покриття, а саме – товщина листа металевого на об’єкті, не відповідає кошторису», – йдеться в матеріалах справи.

Як підрахували, назбиткував державі на цьому об’єкті саме інженер Феодосій на 118 тисяч гривень. У суді першої інстанції чоловік мусив доводити, що жодного злочину в тому, яка ширина металу, немає.

«Усе відповідало проєктно-кошторисній документації і перевірялося згідно із сертифікатами: які матеріали поступали, які привозилися. Тонколистовий метал, мембрана, воно відповідало там, де закупили, сертифікат перевірили», – розповідав раніше Феодосій Волощук.

Як зазначив, якої товщини метал було куплено підрядником, таку і вказано в накладній, і така ж була використана на будівельному майданчику. Ба більше, матеріал жодним чином не вплинув на якість.

«На судовому засіданні експерт зазначала: проводячи огляд на вищевказаному об`єкті, слідів замокання не бачила, роботи були виконані якісно», – вказано в справі.

Захисник чоловіка, а заодно і брат Олександр Волощук зауважив: до вивчення матеріалів справи в суді першої інстанції долучили навіть фахівців місцевого вишу.

«Викладачі, які є спеціалістами, які мають ліцензії на виготовлення документації, чітко написали, що будівельні матеріали, що лягли в основу обвинувачення, не регламентуються і не нормуються нормами Державних будівельних норм. Як, наприклад, товщина металопрофілю», – акцентував Олександр Волощук.

Читати ще: 91-річний лучанин, якого судили за ДТП, виграв справу і став зіркою YouTube

Феодосія Волощука виправдали. Але нині справа в апеляційній інстанції. На засіданні двоє суддів із колегії взяли самовідвід, бо брали участь на етапі досудового розслідування. Тож згодом вирішать, де ж розглядатимуть апеляцію. Але точно не в Луцьку.

75-річному Феодосію Волощуку доведеться їздити в іншу область, незважаючи на фізичний стан, і доводити, що злочину, який йому приписали за шмат бляхи, не існує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 29 Травня 2024 10:20
Краще зовсім не писати на технічні теми.То покрівля,то парапет!То дах не протікає!.Є проект і є товщина листа на покриття.Отже,покрівля шатрова! Де тоді парапет!!?А якщо парапет-то покрівля плоска рубероїдно-бітумна.
Інженер до Василь Показати IP 29 Травня 2024 11:43
Одним словом - гуманітарії)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus