USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Чим відрізняється бойлер від водонагрівача

27 Червня 2024 16:58
У сучасному світі гаряча вода – неодмінна частина комфортного життя. Але вона не завжди може бути в будинку. Тоді виправити ситуацію допоможуть спеціальні пристрої. Чим відрізняється бойлер від водонагрівача, що краще вибрати, їхні основні плюси та мінуси – те, що потрібно знати людині, зацікавленій у придбанні такого агрегату.

Критерії відмінностей

Обидва пристрої створені для однієї мети й влаштовані схожим чином, проте деяка відмінність усе ж є. Проточний водонагрівач – це маленька ємність, під час проходження через яку температура рідини підвищується. Бойлер – більша конструкція з баком, де і зберігається запас води.

Серед інших відмінностей можна виділити:

– Вагу і габарити. Проточний бойлер важить у середньому приблизно 1,5 кг, тобто він досить компактний. Пристрій непрямого нагріву може мати бак об’ємом до 200 л, але є моделі з резервуаром на 10-15 л.

– Потужність пристроїв. У бойлера цей показник у середньому становить 2,5-3,5 кВт.
– Через проточний пристрій вода проходить швидко, його потужність у кілька разів більше й досягає діапазону в 7–9 кВт. Такий варіант підійде для приміщення з мережею, де гарна провідність струму. Проточному нагрівачу для нормального функціонування необхідний сильний напір води. Робота бойлера не залежить від сили потоку.
Головна відмінність останнього від водонагрівача полягає в габаритах і вазі, споживаної потужності, складності установки.

Фактори схожості

Під час покупки водонагрівача одним із найважливіших критеріїв є обсягу бака. Але крім відмінностей, між пристроями є і деяка схожість у комплектації та роботі:

– внутрішні поверхні резервуарів укриті емаллю, порцеляновим матеріалом або нержавіючою сталлю;

– у комплект входить ТЕН, який нагріває воду до заданої температури;

– однакові способи монтажу – на стіну або підлогу (залежить від розміру і ваги пристроїв).

Щодо обсягу бака бойлера, слід зважати на кількість споживачів. Для однієї чи двох осіб відповідним буде обсяг 50–80 л. Великій родині рекомендують звернути увагу на 100–150 літрові резервуари. Для 5–8 осіб підійдуть бойлери з об’ємом бака 200–300 л.

З огляду на всі фактори схожості та відмінностей, можна вирішити, який саме пристрій треба для конкретного користувача. Проточні водонагрівачі легкі та компактні. Вони дозволяють необмежено споживати гарячу воду, але вимагають багато електроенергії. Накопичувальні апарати економлять останню і нагрівають рідину до 80–90⁰C, але займають багато місця, і нагрів триває кілька годин.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus