USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Чи загрожує спалах легіонельозу Україні

12 Вересня 2023 06:16
У Польщі були зареєстровані випадки захворювання на легіонельоз. Зокрема, було зафіксовані 166 випадків «хвороби легіонерів».

У Центрі громадського здоров’я (ЦГЗ) розповіли, чи загрожує спалах легіонельозу Україні.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів представникам ЗМІ про виявлення випадків у легіонельозу у Польщі.

«Сьогодні ми бачимо, що був спалах у сусідньому з Україною місті у Польщі – Жешуві – і де-факто, чи ми реагуємо на це, так, ми реагуємо. І в наших центрах контролю і профілактики хвороб є ПЛР-системи, які дозволяють діагностувати в разі, якщо будуть схожі симптоми. Далі є чіткий механізм, як проводити епідрозслідування і яких заходів вживати», – пояснив він.

Очільник МОЗ вважає, що в Україні спалаху «хвороби легіонерів» не буде.

Читати ще: В Іспанії слідом за Польщею виявили спалах «хвороби легіонерів»

Ляшко підкреслив, що влітку легіонельоз часто трапляється у готелях, де є спліт-системи та душові системи, якими нечасто користуються. Він додав, що бактерія Legionella розмножується саме там, де є вологість.

Лікарка-епідеміологиня Центру громадського здоров’я Ірина Борух зазначила, що легіонельоз реєструвався лише один раз на території України за останні п’ять років. Йдеться про випадок у 2019 році в Дніпропетровській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus