USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Чи є на Волині запас калію йодиду

2 Вересня 2022 08:49
На Волині є запас калію йодиду, він надійшов в область як гуманітарна допомога в травні. Загалом є 13 тисяч блістерів таблеток.

Про це розповів Суспільному керівник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух.

З його слів, таблетки були розподілені між закладами охорони здоров’я та центрами первинної медико-санітарної допомоги для того, щоб вони роздавалися пацієнтам за потреби.

Читати ще: Йод не пити. Чому розчин не допоможе при радіаційній аварії

«Зараз в нас створюється ажіотаж з приводу цього препарату калію йодиду і радіаційної небезпеки. В нас ще нічого не сталося, а ми вже починаємо нагнітати», – говорить Юрій Легкодух.

Калій йодид – препарат, що випускається, зокрема, для захисту щитовидної залози від радіоактивного випромінювання.

Читати ще: Лікарка з радіаційної гігієни: як волинянам захиститися після вибуху на АЕС
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 2 Вересня 2022 11:13
Навіть як і будуть викиди ніхто про це не розкаже , згадайте Чорнобиль , а коли дійде інформація до маси , тоді вже пізно буде , таблетки мають бути дома в аптечці , ( а не жарте шашлики ) радіація це не жарти . При стількох діючих АЕС , держава мала би по піклуватись про своїх громадян . Колись регулярно дітям таблетки в школах роздавали , для щитовидної залози .
Петро Показати IP 3 Вересня 2022 18:23
Брєд! По медичних закладах роздали! Це як має бути , коли трапиться аварія, то всі мають бігти в лікарню? Поки доїдуть чи дійдуть, то здохнуть по дорозі! Це має бути дома у кожного в аптечці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus