USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Чи є «червона кнопка» у путінській чорній валізці: пояснення експерта

28 Червня 2022 06:40
Військовий експерт Олег Жданов розповів, що насправді міститься у валізі з «червоною кнопкою».

За словами експерта, там немає ніякої «червоної кнопки». У валізі – сейф з кодами, передає ТСН.

«У цій валізі є сейф, він має електронний замок, який спрацьовує при відбитку пальців чи сітківки ока, або і те, й інше. Коли відкривають валізу, відкривають сейф, там є код. Його видають, прикладають до розпорядження, далі він іде за командою вниз. На кожному етапі цей код звіряють і до нього додають якусь частину. На кінцевому етапі, коли вводять цей код, розблоковується рубка оператора, в якій розміщена «червона кнопка», натискають кнопку «Пуск» і ракета здіймається зі стартової позиції», – пояснив Жданов.

Також він розповів, як захищена ця «ядерна валіза». Зокрема там є GPS-маяк, щоб її не змогли нікуди винести.

«Раніше навіть її пристібали наручником, зараз теж є пристібка, але її майже не видно. Це в Радянському Союзі було заведено, що цю валізу носять поруч з главою держави. Наприклад, у США її особливо не світять. Вона перебуває у транспорті, в якому їздить президент Штатів. Але якщо президент іде на довгу прогулянку, в його оточенні є людина з аналогічною валізою», – каже військовий експерт.

Жданов наголосив, що у СРСР і тепер у Росії цю валізу носять показово під час поїздок очільників країни за кордон.

За його словами, особливо любив похвалитися ядерною валізкою під час міжнародних візитів експрезидент РФ Борис Єльцин. Це було пов'язано з подіями у Косові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus