USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Чи можуть забрати субсидію, якщо людина виїхала за кордон. Пояснення ПФУ

8 Жовтня 2024 21:46
Багато українців виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення армії Російської Федерації, зокрема й ті, хто отримував субсидії.

У Пенсійному фонді України розповіли, чи призначається субсидія людині, яка виїхала за кордон.

Зазначається, що якщо член домогосподарства перебуває за кордоном понад 60 днів, то його не враховують у складі домогосподарства під час розрахунку субсидії. Тобто субсидія призначається без урахування доходів цієї особи.

«Якщо ж під час звернення за субсидією не повідомили Пенсійний фонд України про перебування члена домогосподарства за кордоном понад 60 днів, і субсидію розрахували з його врахуванням, виплати припиняються, а надміру виплачені кошти мають бути повернуті одержувачем», – зазначено в повідомленні Пенсійного фонду.

Читати ще: Субсидії на новий опалювальний сезон перерахують автоматично

Щоб уникнути неприємностей, українці мають протягом 30 днів повідомити ПФУ про будь-яку обставину, що впливає на призначення субсидії, зокрема й про виїзд за члена домогосподарства за кордон на строк понад 60 днів.

При цьому жителі Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та міста Києва мають повідомити про перебування члена домогосподарства, який перебуває за кордоном понад 60 днів, протягом місяця після припинення воєнного стану в Україні.

Як пише УНІАН, порядок нарахування житлових субсидій в Україні зміниться з 1 жовтня. Зазначено, що субсидії будуть розраховуватися за 15 днів незалежно від дати початку опалювального сезону. Таким чином, уже в листопаді українці отримають компенсації за опалювальний сезон з урахуванням першої половини жовтня.

Що стосується розміру субсидії, то його збільшать через підвищення тарифів на комунальні послуги. Буде проведено перерахунок, враховуючи не тільки початок опалювального сезону, а й зростання витрат на оплату комунальних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus