USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Чи можуть мобілізувати чоловіка, який вже подав документи на відстрочку: роз’яснення

27 Червня 2024 06:43
Українські військовозобов’язані мають право на відстрочку від мобілізації. Але для цього їм треба завчасно надати певні документи.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони, пише obozrevatel. У відомстві також розповіли, чи можуть мобілізувати чоловіка, який вже подав документи на відстрочку.

«До ухвалення комісією рішення щодо надання відстрочки військовозобов’язаного не скеровують на проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби, також він не підлягає призову», – підкреслили у Міноборони.

Читати ще: Розповіли, чи отримає відстрочку від мобілізації чоловік, чия жінка вагітна третьою дитиною

У відомстві зазначили, що заяву, а також документи, що підтверджують право на відстрочку, розглядатимуть протягом семи днів з дати їх надходження до комісії в ТЦК та СП. Термін розгляду може бути продовжено, якщо комісія звернулася по додаткову інформацію до інших державних органів. Тоді документи розглянуть не пізніше, ніж наступного дня після отримання відповіді.

Про ухвалене комісією ТЦК та СП рішення повідомлять телефоном, листом на електронну адресу або поштою.

Читати ще: Як змінити статус «У розшуку» у застосунку «Резерв+»

Довідку військовозобов’язаному буде надано у разі позитивного рішення. У разі відмови в наданні відстрочки повідомлять письмово із зазначенням причин. Інформація про надану відстрочку також має відображатися в мобільному застосунку для військовозобов’язаних «Резерв+».

У Міноборони працюють над тим, щоб військовозобов'язані змогли онлайн оформити відстрочку від мобілізації. Водночас про електронні повістки поки не йдеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus