USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Чи можна військовим оскаржити рішення МСЕК. Відповідь МОЗ

Сьогодні 10:06
Українські військовослужбовці можуть оскаржити рішення медико-соціальної експертизи (МСЕК). Це можна зробити протягом одного місяця з дня видачі рішення.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, для оскарження в досудовому порядку можна звернутися до самої комісії або обласної комісії з письмовою заявою. Зазначається, що після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення.

Якщо військовому повторно відмовлять у задоволенні скарги, то таке рішення можна оскаржити у Центральній МСЕК МОЗ.

У складних випадках МСЕК можуть направляти людей, які звертаються для встановлення інвалідності, до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця) для проведення обстеження. Після цього складають рекомендаційні консультативні висновки.

Читати ще: На Львівщині лікарка намагалася з’їсти хабар, який вимагала у військового

У МОЗ наголосили, що українці можуть оскаржити рішення комісій усіх рівнів. Строк на звернення до суду становить не пізніше шести місяців з дня рішення МСЕК. Звертатися потрібно до адміністративного суду за місцем проживання або перебування.

Час від часу в Україні спалахують гучні корупційні скандали, пов’язані з ВЛК, МСЕК і працівниками ТЦК і СП. Вони вимагають гроші за підробку діагнозів і «укосу» від служби в армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus