USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Чи мобілізують в Україні здобувачів другої вищої освіти: у ВР відповіли

3 Вересня 2023 23:33
Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак прокоментував заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про доцільність здобуття другої вищої освіти під час війни. За його словами, це питання буде розглядати Міносвіти.

Про це Бабак написав у мережі, передає ТСН.

Він наголосив, що питання доцільності другої вищої освіти для чоловіків справді є компетенцією лише Верховної Ради і Міністерства освіти.

Попри це, Бабак зауважив, що його комітет не буде ініціювати жодних обмежень щодо доступу чоловіків до другої, третьої чи будь-якої наступної освіти.

«Чи можуть мобілізувати чоловіків 25+ років, які навчаються в закладах освіти? Станом на зараз, якщо вони навчаються на денній чи дуальній формі, – не можуть», – сказав він.

Читати ще: У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для студентів з другою освітою

Утім Бабак каже, що ситуація може змінитися, якщо Генштаб або Міноборони, або Комітет нацбезпеки і оборони Ради ухвалять таке рішення та ініціюють зміни до законодавство про мобілізацію.

«Це не порушить конституційне право на освіту, але дасть можливість їх мобілізувати», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Це Показати IP 4 Вересня 2023 07:10
Мабуть наслідки контрнаступу чи що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus