USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Чи готові до роботи пункти незламності у Луцькій громаді

6 Жовтня 2023 13:57
У Луцькій громаді станом на жовтень облаштували стаціонарні пункти незламності у 27 школах міста, чотири пункти – у релігійних організаціях, п’ять пунктів – у старостинських округах і ще 36 пунктів обігріву – у дитячих садочках.

Як розповів Суспільному начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк, у випадку блекауту чи повного знищення систем життєзабезпечення енергетики, води, світла, газу ці пункти незламності працюватимуть у цілодобовому режимі.

Читати ще: З початку жовтня на Волині знову запрацювали пункти незламності

«Навчальні і дошкільні заклади зупинять свою роботу і ми переключимось на життєзабезпечення людей. Ми також матимемо чотири мобільні пункти незламності підрозділів ДСНС. Є у нас захисні споруди, які підтоплені, втратили свої властивості через силу різних причин, то такі не використовуються», – сказав посадовець.
Як обладнали пункт незламності в одній із луцьких шкіл

У шкільному укритті луцького ліцею, де облаштували пункт незламності, зробили ремонт, поставили дві «буржуйки», воду, підключили інтернет, розповів директор освітнього закладу Олександр Дубина.
«За технічним паспортом – тут 220 квадратів. Але лавки стоять набагато тісніше, тому що діти мають вчитися очно. Якщо вночі немає дітей в закладі, то сюди можуть заховатися мешканці мікрорайону. Доступ відкритий завжди. А коли йдуть уроки, то приміщення використовується тільки для дітей», – каже директор школи.
Мама першокласника Надія Остапчук розповіла: коли під час повітряної тривоги потрібно було всьому класу пройти в укриття, її син сприйняв це нормально.

«В мене син навчається у першому класі, то один раз співпало так, що була тривога і він був в укритті. На щастя, він не злякався, для нього це приємлива ситуація, бо неодноразово ми були в укритті. Казав: «Мама, весело було, вчителька проводила різні заняття», – говорить лучанка.
Пункт незламності в ліцеї, каже його директор Олександр Дубина, запрацював 2022 року. Як додає, у перші дні повномасштабного вторгнення до їхнього укриття почали йти люди. Скільки людей може перебувати у цьому пункті незламності – директор луцького ліцею не повідомив.
Усього в Луцьку є понад 800 різних укриттів, де можуть сховатися понад 200 тисяч людей, додав начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus