USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Чи була нарколабораторія? У Луцьку шістьох осіб чотири роки судять через наркотики

Сьогодні 08:56
Шістьох осіб звинувачують у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні та перевезенні наркотичних засобів. Правоохоронці вважають, що компанія об’єдналася в організовану групу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На черговому судовому засіданні досліджували відео обшуку автомобіля одного з обвинувачених. У багажнику дістали фасувальні пакетики, трубки та електронні ваги.

У переліку всього знайшлося ще кілька пакетиків із невідомим вмістом. Як з’ясувалося після проведення експертизи, речовина в пакетиках містила амфетамін. Однак, чи буде це відео прийнято судом як доказ – питання.

«Упродовж усього відеозапису ми бачили різних осіб. Допускаю, що це працівники Департаменту стратегічних розслідувань, які здійснювали супровід у цьому провадженні. Водночас, які юридичні підстави в них були там перебувати, чому вони моєму підзахисному вказували, що йому робити – незрозуміло», – відзначив захисник Володимир Романовський.

Читати ще: «Ми просто кололися разом»: волинянина звинувачують у торгівлі психотропами

Адвокат припускає: через неякісну зйомку складно довести, що наркотики могли потрапити в багажне відділення за ініціативи обвинуваченого. Зйомка проводилася в нічний час, і це, за словами захисників, не єдине порушення.

«Моєму підзахисному не роз’яснили право на захист і не дали змоги допустити до слідчих дій будь-кого, хто б міг його захистити», – зауважив Володимир Романовський.

Судове провадження розпочали ще у 2021 році, однак воно триває досі. Уже проведено безліч судових засідань і досліджено чимало матеріалів.

«На першому обшуку ми знайшли залишки білих речовин, які з’явилися нізвідки й не належать моєму підзахисному. На другому – дві колбочки, де інший обвинувачений вказав, що використовував їх для власних потреб. Тепер дві електронні ваги й кілька пакетиків якоїсь речовини. Ось це на цей момент складає картинку нарколабораторії», – заявив захисник Олександр Лавренчук.

Читати ще: Вживає з 14-ти років: у Луцьку молоду одеситку можуть посадити через наркотики

Порушення під час проведення слідчих дій не завершуються. На відеозаписі не видно понятих. Але в протоколах є їхні підписи. За словам захисника, кожного разу, коли зустрічається з такими «позаштатними» понятими, вони кажуть, що вперше беруть участь у слідчих діях.

Крім того, на четвертий рік розгляду кримінальної справи двоє із шістьох обвинувачених, так би мовити, зійшли з дистанції. Один перебуває в розшуку. Щодо іншого провадження призупинено, бо він поповнив лави Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гошаз Показати IP Сьогодні 09:31
З таким продажними суддями можуть і 10 років судити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus