USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Чи будуть цьогоріч у Луцькій громаді кронувати дерева

16 Лютого 2023 21:20
На послуги з обрізування гілок дерев на території Луцької міської територіальної громади цього року витратять до 4,5 мільйона гривень.

Торги на відповідні роботи на сайті prozorro.gov.ua оголосив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 18 лютого, а аукціон заплановано на 20 лютого.

Згідно з технічною специфікацією, ідеться про наступні роботи:

- формувальне обрізування 800 дерев висотою більш ніж 5 м із середнім діаметром стовбура 40 см за заданою формою поверхні крон, що підлягають формувальній обрізці з видаленням порубкових залишків гілля для утилізації;

- обрізування крон дерев із використанням висоторіза (твердих порід – 1300 шт., м’яких порід – 1400 шт.);

- видалення зламаних гілок, сухого суччя, гілля, яке створює парусність крони, мають ураження та механічні пошкодження, із застосуванням машин і механізмів зі збиранням, подрібненням, навантаженням і вивезенням порубкових залишків (до 5 зрізів у кронах дерев при діаметрі стовбура до 35 см – 250 шт., до 15 зрізів у кронах дерев при діаметрі стовбура до 35 см – 200 шт., до 5 зрізів у кронах дерев при діаметрі стовбура більше 35 см – 250 шт., до 15 зрізів у кронах дерев при діаметрі стовбура більше 35 см – 150 шт.).

Ці роботи на території населених пунктів Луцької громади мають виконати до 15 серпня 2023 року.

Серед основних вимог – чітке дотримання правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, наявність спеціалізованої техніки та персоналу відповідної кваліфікації, дотримання природоохоронного законодавства, техніки безпеки та охорони праці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в Луцькій громаді розробили правила утримання та догляду за зеленими насадженнями на її території, аби уникнути варварського кронування дерев і нищення зелених насаджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 17 Лютого 2023 05:16
Кронування це якийсь середньовічний спосіб. Чому не можна замість старих великих дерев посадити красиві декоративні, а не залишати старі голі стовбури?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus