USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Чи буде вода і тепло? Як у Луцькій громаді підготувалися на випадок блекауту

17 Жовтня 2023 10:26
Об’єкти критичної інфраструктури Луцької громади забезпечено дизельними генераторами. А в усіх мікрорайонах облаштовано пункти обігріву.

Як наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук 17 жовтня на оперативній нараді в міськраді, прийдешній опалювальний сезон може бути досить важким.

«Ворог нарощує запас ракет, аби вдарити по критичній інфраструктурі. Тому ми маємо бути максимально готовими до того, що буде складно», – наголосив мер.

Він нагадав, що завтра, 18 жовтня, розпочинається опалювальний сезон. Додав, що понад 90% котелень у Луцьку обладнані дизельними генераторами.

Також протягом літа ДКП «Луцьктепло» провело велику роботу, аби запуск опалювального сезону був вдалим. Зокрема, замінено 3,5 кілометра мереж, замінено інше обладнання, проведено гідравлічні випробування.

Відповідні роботи провело і КП «Луцькводоканал». Каналізаційно-насосні станції, станції водозабору та інші об’єкти водоканалу забезпечені генераторами, аби в разі відключення електроенергії мешканці громади були з водою. Крім того, КП «Луцькводоканал» напрацює схему розвезення води у критичних ситуаціях.

«Хочу звернутися до людей із проханням зробити запас технічної води, питної води, тому що процес увімкнення генератора, перехід на альтернативне джерело живлення об’єктів водоканалу займатиме деякий час», – акцентував Ігор Поліщук.

Всі лікувальні заклади громади теж обладнано генераторами, а Луцька міська клінічна лікарня має власну твердопаливну котельню.

У громаді підготували мережу пунктів обігріву на випадок, якщо електроенергії не буде тривалий час. Вони розташовані у всіх старостатах, у всіх міських школах, крім першої школи. Такі пункти забезпечені дизельними генераторами, пічками-буржуйками, ліками, продуктами, усім необхідним. Вони забезпечені інтернетом. Тож у випадку необхідності містяни зможуть зарядити там гаджети, погрітися, випити чаю. У разі гострої необхідності відкриють ще 36 облаштованих пунктів обігріву у садках. Вони теж обладнані всім необхідним. Окрім того, незабаром запрацює модульний будинок для безхатьків у терцентрі.

Додаткові пункти обігріву відкриє і ДСНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Мороз Показати IP 17 Жовтня 2023 14:01
Ці старостати як стратосфера - усі чули, але ніхто небачив що це таке ...
цікава думка Показати IP 18 Жовтня 2023 14:31
ВладА знову лякає відключеннями. ВСО більше року. Цей час український керманич , з протягнутою рукою, випрошував у Заходу озброєння. Запитання до такої, бездарної влади попрошайки - НЕВЖЕ не хватило розуму за такий період налагодити випуск хоча б якоїсь своєї зброї, щоб не питати дозволу у Заходу куди можна лупити? Чому не спромоглися захистити об"єкти критичної інфраструктури? Кацапи, з вашої інформації підготувались до цього - як ви стверджуєте накопичили ракет. А ЗЕ првителі лякають відключеннями Це бездіяльність грабіжницької влади, яка хоче заробити на автономних блоках живлення, як минулу зиму. Один цікавий момент - звідки з 12 лютого, зникли відключення, з"явилась зайва електроенергія - на експорт почали продавати???????. Відповідь - виконали план по продажі генераторів. А чому тепер не повторити? Ще з початку літа почали лякати, пропонували запасатись генераторами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus