USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Чубайс потрапив у реанімацію з рідкісним захворюванням, – ЗМІ

1 Серпня 2022 17:16
Близький до Володимира Путіна російський політик Анатолій Чубайс перебуває у реанімації в Європі з рідкісним захворюванням імунної системи.

Про це з посиланням на співрозмовників повідомили Reuters та Медуза, пише Українська правда.

Джерела стверджують, що 67-річний Чубайс повідомив, ніби страждає на синдром Гійєна-Барре – захворювання, спричинене пошкодженням імунної системи периферичної нервової системи.

За словами співрозмовника Reuters, європейське розвідувальне агентство розслідує цю справу, але поки не оприлюднило її результати.

Деякі ЗМІ та активісти опозиції припустили, що Чубайса могли отруїти.

Друге джерело повідомило Reuters, що Чубайс не може ходити, але розмовляє.

"Медуза" та ТАСС запевняють, що стан Чубайса після госпіталізації покращився.

La Repubblica писала, що Чубайсу стало погано під час відпочинку на Сардинії, і він був доставлений до лікарні на італійському острові.

Як відомо, при синдромі Гійєна-Барре імунна система людини вражає частину його периферичної нервової системи. При цьому синдромі можуть бути порушені нерви, що контролюють рухи м'язів або передають болючі, температурні та дотичні відчуття. Це може призводити до м'язової слабкості та втрати чутливості в ногах та руках.

До слова, 67-річний Чубайс відомий як архітектор російської приватизації 1990-х років. Він є одним із небагатьох економічних реформаторів 90-х, які залишилися в уряді Путіна і підтримували тісні зв’язки із західними чиновниками.

Чубайс дав Путіну першу роботу в Кремлі в середині 1990-х і вітав його прихід до влади. За Путіна Чубайс обіймав керівні посади у великих державних компаніях, поки президент не призначив його уповноваженим зі сталого розвитку у грудні 2020 року. Після початку війни Чубайс звільнився і залишив Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus