USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Чотирирічна дівчинка встановила рекорд, швидше за всіх назвавши елементи з таблиці Менделєєва

2 Травня 2021 14:28
У Катарі 4-річна дівчинка з Індії Ешал Марва Фірос Хан встановила світовий рекорд, швидше за всіх назвавши всі хімічні елементи з таблиці Менделєєва.

Про це повідомляє газета The Peninsula Qatar, передає Кореспондент.

Зазначено, що дівчинка по пам'яті назвала всі хімічні елементи за 2,28 хвилини і потрапила в Міжнародну книгу рекордів (International Book of Records, один з аналогів Книги рекордів Гіннесса - ред.). Автори збірки уточнили, що це є найкращим показником серед дітей.

За інформацією видання, дівчинка також вивчила і назвала всіх прем'єр-міністрів Індії, планети Сонячної системи й органи людини.

Російський учений Дмитро Менделєєв (1834-1907) відомий своєю Періодичною системою хімічних елементів. 1 березня 1869 року він здав до друку рукопис першого варіанта таблиці, яка стала підсумком багаторічних наукових праць і універсальним ключем до вивчення неорганічної хімії. Сучасна Періодична система хімічних елементів включає 118 елементів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus