USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Чотири роки провели в луцькому СІЗО: підозрювані в крадіжці на $60 тисяч відправилися на передову

Сьогодні 08:10
Чотири роки тому на лаві підсудних опинилося двоє молодиків, яких звинувачували у крадіжці грошей та прикрас на понад 60 тисяч доларів. Судова тяганина тривала з 2020-го року, а обвинувачені роками перебували в СІЗО.

А нещодавно в Луцькому міськрайонному суді просили поставити на паузу розгляд справи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Кримінальні провадження надійшли до суду у 2020-му році. До того близько року тривало слідство. Чоловіки звинувачуються в тому, що упродовж кількох років у Луцьку скоїли близько 30 крадіжок. Їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Відшкодувань збитків від них не було, вину не визнавали», – розповів адвокат потерпілих Олег Антонюк.

Зі слів захисника, обвинувачені поцупили в його клієнта навіть стареньку запальничку, якій уже 20 років. Для її власника вона була цінною як пам’ять.

Читати ще: Волинянин чекає вирок, щоб підписати контракт із ЗСУ

Своєю чергою адвокат одного з обвинувачених переконаний у невинуватості свого підзахисного.

«На цей момент підтверджую, що обвинувачення є надуманими й необґрунтованими. Упродовж 2019–2024 років наша позиція залишається незмінною», – відзначив захисник Олександр Лавренчук.

За час розгляду справи один із чоловіків навіть хотів вчинити самогубство. Уже під час судового засідання обвинувачені виявили бажання служити своїй країні. Через це захисник клопотав про зупинення провадження. Мовляв, із 5 липня чоловіки мобілізовані до лав ЗСУ.

У сторін по справі заперечень щодо цього не було. Хіба що зауваження до належності оформлення матеріалів. Адвокати підсудних наполягали: документи відповідають усім встановленим вимогам.

Суд все-таки призупинив кримінальне провадження до моменту звільнення чоловіків із військової служби. Захисник потерпілих наостанок зауважив, що з розуміння ставиться до такого рішення, вважаючи його обґрунтованим як зі сторони закону, так зі сторони гуманності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP Сьогодні 08:51
злодіїв ,які обкрадали квартири відправили в армію. Вони там будуть таким же займатися.
БУЛЬДОЗЕР ЦИНІЗМУ Показати IP Сьогодні 09:11
ТАК ПРИ ТАКИХ ПІДХОДАХ ВСЯ ВЛАДА МАЄ БУТИ НА ПЕРЕДОВІЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus