USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чотири роки патрульної поліції Волині: проблеми та здобутки

19 Грудня 2019 14:24
Десятки тисяч виявлених правопорушень, мільйони накладених штрафів та актуальна проблема некомплекту: у Луцьку підбили підсумки роботи волинських патрульних за чотири роки.

Про це йшлося під час пресконференції про роботу патрульної поліції за чотири роки 19 грудня у Луцьку.

Як повідомив начальник Управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень, нині особовий склад Управління становить 439 штатних посад, з яких 419 атестованих, 17 цивільних та три державні службовці. Коли 19 грудня 2015 року 167 патрульних приймали присягу на вірність українському народові на Театральному майдані у Луцьку, серед них було 12 дівчат. Зараз у патрульній поліції Волині працюють 80 жінок.

За період з грудня 2015 року патрульні виїздили на понад 251 тисячу викликів. За перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху виявили 10,545 тисячі правопорушень, оформили 3,585 тисячі матеріалів за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Протягом часу існування патрульної поліції Волині склали загалом 123,238 тисячі адміністративних матеріалів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та охорони громадського порядку. Наклали стягнень на суму 26,57 мільйона гривень, з них сплачені 20,302 мільйона або 76,4% від загальної кількості.

Як пояснив Андрій Крутень, несплачені штрафи стосуються випадків, коли громадяни оскаржували дії працівників поліції або коли було рішення про закриття справи та оголошення усного зауваження. Окрім того патрульні виявили і затримали понад 1048 осіб, які причетні до вчинення кримінальних правопорушень.
Середній час реагування екіпажу патрульної поліції у 2019 році, як повідомив т.в.о. командира батальйону Управління патрульної поліції Андрій Раковець, становить 5 хвилин та 52 секунди.
До патрульної поліції відібрали 155 осіб з числа цивільної молоді, які закінчили навчання. За поточний рік – 35 працівників. Ще 36 майбутніх патрульних поліцейських проходять підготовку в академіях патрульної поліції.

Загалом чисельність працівників поліції збільшилася на 42%. Наразі некомплект особового складу становить 27,1%. Подолання проблеми некомплекту, яку досі лишається основною, дозволить розширити межі роботи поліції, знизить професійне навантаження на працівників, дозволить більше часу присвячувати практичному і теоретичному навчанню працівників. Якщо вдасться збільшити кількість особового складу, введуть велопатруль, охоплять більше автодоріг області, збільшать кількість екіпажів у місті та на дорогах.

Щодо співпраці з працівниками муніципальної варти Луцька, Андрій Крутень зауважив, що вважає правильним функціонування у місті такої структури, працівники якої допомагають покращити безпеку руху у місті. У певних ситуаціях муніципали мають збільшені повноваження. Наприклад, якщо порушника правил дорожнього руху немає на місці, муніципали можуть притягти до відповідальності власника транспортного засобу. Патрульні поліцейські, натомість, повинні довести, що довести особу, яка вчинила правопорушення та провести розгляд справи.
Начальник управління патрульної поліції наголосив, що головне, аби збільшувалася кількість осіб, які були б правосвідомими. Гаслом патрульної поліціє є «порядок – це ти», тому, мовляв, не потрібно мільйона поліцейських, важливіше, щоб кожен відповідав за свої вчинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юрій Показати IP 19 Грудня 2019 15:43
Не знають законів, ведуть себе по хамські.Порушують максимально ПДР.Не пропускають пішоходів
Ветеран ОВС Показати IP 19 Грудня 2019 15:54
По конкретній роботі, за чотири роки так і не мають чим похвалитись . Штати збільшились, а піші патрулі на вулицях відсутні. Реально охороною громадського порядку в дворах, парках,скверах ніхто не займається, не говорячи вже про періодичне відпраювання підвалів горищ, притонів, та інших криміногенних місць. Від того і ріст вуличної злочинності. Основним пріритетом для себе визначили забезпечення безпеки дорожнього руху, а не громадського порядку. Ріст аварійності особливо з важкими наслідками, підтверджують провальний стан і цієї роботи. 60% оскарженних в судах постанов винесенних поліцейськими судами скасовуються, а це не, що інше як грубе порушення прав людини Ріст вуличної злочинності Так, що чергове гасло:"порядок це ти" сьогодні сприймається як твоя безпека це твої проблеми. Тому потрібно не святкувати і самим себе хвалити , а міняти підходи, методи і тактику, що б громадяни відчули і побачили реальну роботу, а не чергову лапшу.
Ваван Показати IP 19 Грудня 2019 16:03
80 дівчат? Вдумайтеся тільки, 80 дівчат з більш ніж 400 патрульних! Я думаю чоловіки мене зрозуміють, сам військовий. Та ще й некомплект 27 %, а це кожна четверта посада. Тепер я розумію чому такий низький авторитет поліцейських у суспільстві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus