USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Чому відкладати купівлю житла – погана ідея*

20 Листопада 2020 09:19
Житло найближчим часом буде дорожчати, і на це є ціла низка причин. Саме тому не варто зволікати з його купівлею.

Валюта дорожчає

У бюджеті на 2021 рік вже закладено курс долара в межах 21,1 грн. А аналітики пронозують зростання і до 29,5 грн. Тож матеріали, які забудовники купують за кордоном, у перерахунку на гривні теж будуть дорожчими.

Так, наприклад, в луцькій Будівельній компанії ЛДБК замовляють з-за кордону якісні й надійні котли, віконні профілі, суміші для системи утеплення. Вони високої якості, але купують їх за валюту. Відповідно, квадратний метр в перерахунку з часом буде дорожчати.
Замінити ці матеріали на дешевші аналоги – не вихід, адже тоді якість буде значно нижчою. А на це жоден забудовник, який поважає себе і своїх клієнтів, не погодиться.

Збільшуються ціни на енергоносії

Ціни на пальне та енергоносії також поступово зростають. Тому будуть дорожчати і будівельні матеріали та їх транспортування. Так, наприклад, вартість газу напряму вплине на ціну керамічної цегли, з якої будує ЛДБК. Купувати дешевші матеріали і замінювати якісну, екологічну цеглу на дешевшу – це компроміс із совістю та обман клієнтів. Забудовник, якому дорога його репутація, такого не зробить. Адже люди розраховують, що їхній будинок буде теплим, довговічним, надійним та екологічним. І саме за це довіряють ЛДБК.
Не можна також і зменшити споживання пального на будмайнчику. Що воно дорожче, то більше витрат на будівництво. Це теж внесе свій вклад у ціноутворення.

Зростання мінімальної зарплати

У 2021 році пропонують підняти мінімальну зарплату до 6 тис. грн на місяць. Відповідно, усі кошториси на оплату праці і для власних працівників, і для субпідрядників будуть перглядати. Аналогічно зростання мінімальної зарплати вплине і на вартість будівельних матеріалів. Тому здорожчання квадратного метра житла – це лише питання часу.

Чому нерухомість – це вигідна покупка

У сьогоднішніх умовах надто довго прицінюватися – собі дорожче, зауважує менеджерка з продажів ЛДБК Світлана Статних.

Вона зазначає: більшість забудовників уже восени підняли ціни. І дешевшати квартири не будуть. Національний банк теж пронозує, що ціни на житло зростатимуть. Якою буде ситуація на ринку в новому році, спрогнозувати поки складно, бо є й зовнішні чинники, як-от пандемія, але зрозуміло, що собівартість будівництва уже зростає. Тому купівля житла сьогодні – це ще й вигідна інвестиція. Бо навіть у період кризи нерухомість – це один з найнадійніших і безпечних активів на ринку, вона не знецінюється, а лише зростає в ціні.

Саме тому зволікати з купівлею квартири, якщо ви її планували, не варто. Бо потім запланованих грошей може не вистачити і доведеться або шукати додаткові кошти, або взагалі відмовитися від придбання.

По більш детальну інформацію щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Facebook: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Instagram: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus