USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.75 10.90

Чому вакцини проти COVID-19 не продають в українських аптеках

1 Травня 2021 12:48
Вакцину проти коронавірусу не можна придбати в аптеці. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов пояснив, чому це так.

Про це повідомляє 24 канал.

Також він пообіцяв сприяння тим, хто зможе вивести вакцину проти COVID-19 на комерційний ринок. Відповідну заяву Степанов зробив 30 квітня в ефірі одного з українських телеканалів.

Появи у вільному продажу в аптеках вакцин проти коронавірусу найближчим часом в Україні очікувати не варто. І річ не в нашій країні – адже такого ринку немає ніде у світі.

У цьому переконаний очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов. Він спробував відповісти на запитання, чому ж українці не можуть самостійно купувати вакцину.

«Щодо комерційного ринку. Будь ласка, до всіх, у кого є можливість поставити в Україну вакцину, яка зареєстрована на території України, на комерційний ринок – ми будемо цьому сприяти», – запевнив Максим Степанов.

Та при цьому наголосив, що «немає жодної компанії, яка б прийшла і сказала: «У нас є можливість, ми законтрактували, ми хочемо поставляти, допоможіть нам це зробити». І додав, що комерційного ринку у світі не існує, натомість існує тотальний дефіцит вакцин та зриви поставок.

У будь-якому випадку, як заявив Степанов, «МОЗ не займається поставкою вакцин на комерційний ринок, і ніколи займатися такими поставками не буде».

Зауважимо, вакцину проти коронавірусу виробники наразі постачають за принципом government-to-government (G-to-G), тобто продають її тільки урядам країн. Або у рамках міжнародної співпраці в ініціативах на кшталт COVAX.

В Україні ж процес безоплатної вакцинації триває. Записатися у чергу можна, наприклад, через додаток «Дія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus