USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Чому в ОАЕ не порушують правил дорожнього руху і як це використати в Україні

14 Березня 2021 15:05
Відсутність поліцейських на дорозі, суцільні камери автофіксації та чималі штрафи за порушення. А ще немає заторів та швидких водіїв. Такими дороги столиці Об’єднаних Арабських Еміратів побачили журналісти ТСН під час відрядження. Українські патрульні кажуть, що переймають досвід іноземних колег, зокрема, щодо камер та фантомних патрулів.

Що ще невдовзі очікує на українських водіїв, йшлося в сюжеті ТСН.

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі – місто, в якому нікого не здивуєш дорогими автомобілями, ексклюзивними моделями та спорткарами із потужними двигунами. Але попри все це за тиждень перебування тут журналісти побачили чи не ідеальну ситуацію на дорогах, зокрема дотримання правил.

Найбільші штрафи в ОАЕ за кермування без посвідчення – на українські гроші близько 40 тисяч гривень, 15 тисяч гривень за вуличні перегони, відсутність номера стане у майже 10 тисяч гривень. За останні два, а ще, наприклад, зіткнення із поліційним авто – і взагалі автомобіль конфіскують на місяць. Щоби його забрати раніше, доведеться викласти вже набагато більше.

Штрафи надходять миттєво, у смс-повідомленнях, а на свята є знижки.

Тим часом українські штрафи за останні кілька років теж збільшувалися, деякі у рази. Найсуворіший сьогодні – за нетверезе кермування. Досягає аж понад 40 тисяч.

А от якщо в Еміратах побачити нетверезого кермувальника – радше виняток через відсутність алкоголю у продажі, то українські водії не гребують сісти за кермо п’яними. За минулі вихідні у Києві упіймали 87 таких кермувальників.

У поліції кажуть, що великі штрафи – лише один зі способів створення ладу на дорозі. Інші – теж фантомні патрулі, які вже презентували й невдовзі запустять, а також – система автофіксації, вона працює вже майже рік. Першим порушенням, на яке налаштували камери, стала швидкість. Однак як і в Еміратах наші камери теж можуть бачити цілий ряд порушень.

Система також розрахована і на фіксацію щодо проїзду на заборонений сигнал світлофора і виїзду на зустрічну смугу руху.

А також рух смугою для громадського транспорту – одна така вже працює в столиці й за пів місяця уполювала на близько 2 тисячі порушників. Попри ці нововведення лишати водіїв сам на сам з автоматичною системою поки що зарано.

Виявлення водіїв у стані сп’яніння – алкогольного чи наркотичного – ще ніхто не автоматизував. Є певні технологічні розробки, але це ще не автоматизовано повністю

Цьогоріч кількість камер в Україні збільшать ще на 200, а невдовзі на порушників очікують і нові, більші штрафи. До слова, нетверезе кермування буде коштувати від 17 тисяч до 51, за значне перевищення швидкості – 3 тисячі 400 гривень, стільки ж за кермування без посвідчення водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Березня 2021 15:12
фантазують, видають бажане за дiйсне. хто перевiрить???
Чорний Ворон Показати IP 14 Березня 2021 19:28
Там штрафи в співвідношенні до зарплати не великі, це просто так зацаепка щоб в Україні підняти штрафи, бо для Авакова не хватає на нову яхту. В україні статистика аварій не від швидкості, бо по суті діла і не має де бистро їхати, такі дороги. Ті журналісти знали в якій країні досвіду набиратись)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus