USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Чому ураган Мілтон у США такий потужний: вчені назвали причину

13 Жовтня 2024 23:04
Ураган Мілтон у США вже забрав життя 16 людей. Його руйнівні наслідки були посилені антропогенною зміною клімату.

До такого висновку дійшла міжнародна група кліматологів, які вивчають роль зміни клімату у виникненні екстремальних погодних умов, повідомляє Reuters.

Згідно з аналізом World Weather Attribution, глобальне потепління збільшило швидкість вітру на 10%, а кількість опадів зросла на 20-30%.

Читати ще: Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон

Ураган Мілтон посилився зі шторму категорії 1 на бурхливий шторм категорії 5 менш ніж за добу, живлячись рекордно теплими водами в Мексиканській затоці.
Попередні наукові аналізи показали, що зміна клімату збільшила ймовірність таких високих температур води в затоці в 400-800 разів.

За даними Національного центру США з ураганів, через додаткове тепло з Мексиканської затоки Мілтон став третім за швидкістю посилення ураганом в Атлантиці за всю історію спостережень. Максимальна постійна швидкість вітру досягла 290 км/год.
На думку вчених, зливові шторми, як-от Мілтон, нині вдвічі ймовірніші, ніж без антропогенного потепління.

«Це дослідження підтвердило те, що повинно було бути абсолютно зрозумілим: зміна клімату посилює шторми. І в цьому винне спалювання викопного палива», – сказав Ян Дафф, активіст екологічної некомерційної організації Greenpeace.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus