USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Чому під час відключень світла погіршується мобільний звʼязок: пояснення Мінцифри

Сьогодні 07:41
Багато українців помітили, що під час відключень світла суттєво погіршується мобільний звʼязок.

З чим це повʼязано, пояснила спеціалістка експертної групи нормативного забезпечення електронних комунікацій Мінцифри Надія Бабич, передає УНІАН.

«Простими словами це означає, що ви перебуваєте в радіусі базової станції, яка перевантажена. Кожна базова станція має обмежену можливість забезпечити кількість дзвінків та користування мобільним інтернетом абонента. Ви знаходитеся в радіусі однієї базової станції, вимикається світло – ви переключаєтеся на іншу. І в цієї сусідньої базової станції навантаження зростає в десять разів, тому що туди приходять користувачі базової станції, яка вимкнулася, а також користувачі, які користувалися фіксованим інтернетом – тобто вайфаєм вдома», – пояснила вона.

Читати ще: Тарифи на мобільний зв'язок зростуть на 50%, – експерт

Таким чином, телефон може показувати, що сигнал є, але подзвонити або написати якесь повідомлення ви не можете, тому що мережа перевантажена.

«Тому я закликаю, щоб населення під час відключення електроенергії не завантажувало відео, фото або не користувалися відеодзвінками без необхідності. Бо ви дійсно таким чином позбавляєте іншу людину можливості зателефонувати або написати повідомлення, оскільки мобільний звʼязок первинно не передбачений для того, щоб повноцінно замінити фіксований інтернет», – пояснила Надія Бабич.

Останніми днями ситуація з відключеннями світла в Україні суттєво покращилася. На 30 липня уперше за місяць не прогнозувалося таких заходів. Це стало можливим через зниження споживання через похолодання та повернення в роботу двох блоків АЕС.

Читати ще: Українці матимуть мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що енергосистема України пройшла найбільш складний період літа. Він зауважив, що зараз всі енергокомпанії інтенсивно працюють над підготовкою до опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus