USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Чому Патріарх Феофіл III відмовився від зустрічі з Порошенком

25 Січня 2019 10:13
Нещодавня поїздка до Ізраїлю поки ще президента України Петра Порошенка закінчилася цілковитим крахом: головна його мета, а саме - зустріч з Патріархом Єрусалимським Феофілом III для лобіювання ПЦУ, не відбулася.

І поки багато ЗМІ, прямо або побічно підконтрольні нинішньому главі держави, «госпіталізують» Феофіла III, він спокійно приймає в своїй резиденції паломників УПЦ, явно демонструючи небажання бачитися з Петром Порошенко, пише Поліграф.

Але звідки все-таки ноги ростуть? Невже нинішній президент настільки неприємний Патріарху, що навіть питання про підтримку ПЦУ не є приводом для зустрічі? Причини йдуть набагато глибше, ніж особиста неприязнь. Феофіла ІІІ майстерно зуміли вивести з себе журналісти-порохоботи, які змогли запудрити мізки екс-президенту України Віктору Ющенку, поставивши йому хитромудре питання, на яке він зміг у відповідь тільки ствердно кивнути.


Як відомо, Віктор Ющенко теж намагався отримати Томос, але йому це не вдалося, хоча зараз він коментує ці вже досить давні події досить нейтрально. Журналісти-порохоботи мало не щипцями «витягали» з Віктора Ющенка хоча б найменшу заяву про те, що тоді йому нібито перешкодила нинішня лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, поспілкувавшись з Феофілом ІІІ та Патріархом Константинопольським Варфоломієм щодо того, що Україна ще не готова до отримання Томосу, і цю подію краще трохи відкласти.

Віктор Ющенко, абсолютно заплутавшись у питаннях (а це було не особливо складно, адже журналісти вдалися до зміщення часових рамок), підтвердив, що так і було. У підсумку на одному з телеканалів Петра Порошенка вийшов сюжет про те, що Віктор Ющенко звинуватив Юлію Тимошенко в тому, що вона перешкодила йому отримати Томос, чого він не говорив. Юлія Тимошенко, не розуміючи, в чому справа, звернулася до самого Феофіла ІІІ, щоб той роз'яснив їй ситуацію. У відповідь Феофіл III розлютився, назвавши Віктора Ющенка «брехуном». Тоді він заявив, що ті, хто стоять за поширенням цієї інформації, грають в свої політичні ігри, до яких він не хоче бути причетний.


Природньо, що в очах Феофіла III Петро Порошенко є звичайним брехуном, адже це його невдачі постійно намагаються на когось перекласти. У випадку з провалом в Ізраїлі - звичайно ж, на його головного опонента Юлію Тимошенко.


Тільки ось Петро Порошенко вирішив зганьбитися, набравшись нахабства і спробувавши потрапити на зустріч до Феофіла III. То про яку підтримку ПЦУ може йти мова, якщо нинішній президент мало того, що просто не особливо приємний Феофілу III, так ще і вплутав його в свої політичні ігри?

Ймовірно, Феофіл III, відмовляючи у зустрічі, просто вирішив більше не псувати собі нерви і залишити Петра Порошенка на самоті помолитися біля Стіни Плачу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 25 Січня 2019 10:34
Ні одна канонічна православна церква не признає ІУД.
скептик до Правда Показати IP 25 Січня 2019 10:55
ІУДИ - це РПЦ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus