USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Чому небезпечно робити КТ при COVID. Пояснення луцької лікарки

30 Листопада 2020 08:54
Люди, в яких виявляють коронавірус, часто впадають у паніку й самостійно здають різні аналізи і проходять обстеження. Так робити неправильно.

На цьому наголосила медична директорка «ковідного» госпіталю у Боголюбах Наталія Скальська в інтерв’ю журналісту Андрію Гнатюку, повідомляє Конкурент.

Із її слів, люди призначають самі собі КТ, а потім отримують велику дозу опромінення і не знають, звідки в них береться онкологія.

«Людина не може самостійно вирішити: потрібна їй КТ чи ні. Ні в одній країні світу такі обстеження людина сама собі не призначає. Треба 300 разів подумати: потрібна КТ чи ні. Так само недоцільно робити КТ-контроль, як часто призначають», – зазначила вона.

Читати також: «Мають галюцинації та схильність до суїцидів»: як лікують хворих у ковідному госпіталі на Волині

Зі слів лікарки, після лікування для контролю можна зробити звичайний рентген-знімок, адже він є менш шкідливим, ніж КТ. А сама комп’ютерна томографія потрібна для лікаря, аби розуміти картину й призначати лікування.

«У нас як пацієнти звикли: я собі, мовляв, краще знаю, що мені треба. Це пережитки не знати яких часів», – розповіла Наталія Скальська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 30 Листопада 2020 09:32
якби люди не перестраховувалися після наших "лікарів", то б вмирали раніше ніж без такої перестраховки.
Олена Показати IP 2 Грудня 2020 09:49
Нажаль рівень лікарів бажає бутии кращим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus