USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Чоловіки з подвійним громадянством тепер не зможуть виїжджати з України. Деталі

5 Червня 2024 09:34
З 1 червня Україна скасувала виняток щодо «проживання за кордоном», який раніше дозволяв певним категоріям українських чоловіків від 18 до 60 років виїжджати за кордон.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на посольство США в Україні.

«Після цієї зміни американсько-українські особи з подвійним громадянством, у тому числі ті, які проживають у США, більше не зможуть виїхати з країни. Українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Тому американсько-українських осіб з подвійним громадянством, які перебувають в Україні, розглядають виключно як громадян України, і на них поширюються права та обов'язки громадян України», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Міноборони пояснило, кому з українців за кордоном потрібно з'явитись у ТЦК

В установі нагадали, що в умовах воєнного стану в Україні чоловікам від 18 до 60 років заборонено виїжджати з країни. Раніше особи з подвійним американсько-українським громадянством з цієї групи могли в'їжджати в Україну, а потім виїжджати з неї, якщо вони знімалися з реєстрації місця проживання в Україні та реєстрували місце проживання у США.

«За нашою інформацією, з 1 червня цей виняток було скасовано», – йдеться в заяві.

У посольстві радять чоловікам віком від 18 до 60 років, які мають громадянство США та України «або претендують на отримання громадянства і не бажають залишатися в Україні на невизначений термін, утриматися від будь-яких поїздок до України».

«Є надзвичайно високий ризик того, що вам не дозволять виїхати, навіть якщо ви маєте американський паспорт», – резюмує пресслужба установи.

Читати ще: В Україні запровадять QR-код замість військового квитка

Речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко заявив, що військовозобов'язані чоловіки з посвідкою на проживання в інших країнах не можуть перетнути кордон задля виїзду з України. За його словами, такі громадяни України виключені з переліку осіб, які підлягають зняттю з військового обліку, натомість відповідною постановою уряду їх зобов'язують стати на військовий облік.

Крім того, українцям, які перебувають за кордоном і в яких у застосунку «Резерв+» після оновлення даних зʼявився статус «у розшуку», потрібно повернутися в Україну та особисто звернутися до ТЦК та СП. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Як пише «Політика країни», українські водії підтверджують, що за кордон перестали випускати чоловіків, які мають посвідку на проживання в іншій країні.

Один з перевізників розповів, що 3 червня з його маршрутки прикордонники висадили хлопця, який постійно проживає в Польщі з 2021 року, що підтверджують печатки в закордонному паспорті.

Це сталося на ПП «Шегині». За словами водія, раніше цей хлопець без проблем виїжджав з країни в 20-х числах травня. тепер його зняли з рейсу прикордонники.

«Стосовно жінок жодних обмежень немає», – додав співрозмовник видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 5 Червня 2024 10:21
копати будуть всі)
лучани Показати IP 5 Червня 2024 11:02
волонтерам закрили вїзд.
ABC Показати IP 5 Червня 2024 11:56
Сенсація! Вони і раніше не могли виїжджати. В реєстрі судових рішень купа справ, коли чоловіки пробували виїхати по іноземному паспорту, а їх розвертали, ще й складали протокол за порушення правил перетину кордону.
Закон до ABC Показати IP 5 Червня 2024 12:42
Так але ті хто "зміг" оформити ПМП могли виїзжати!
ABC до Закон Показати IP 5 Червня 2024 13:38
Це як так? По паспорту не могли, а по ПМП змогли? Не розповідайте казок. Не випускали із ПМП ніколи. Інакше би всі заробітчани із якоюсь ср@ною польською картою сталего побиту шастали через кордон туди-сюди як королі.
Закон Показати IP 5 Червня 2024 12:10
"Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство», – сказав Демченко. ... Яким законом це заборонено? Дуже прикро коли посадова особа не знає законів України! Більш того стаття 25 Конституції прямо говорить - громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство. Право змінити гомаданство не може бути обмежено навіть під час воєнного стану. Якщо держава вимагає дотримання законів - то впершу чергу вона сама повинна виконувати Коституцію!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus