USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

«Чоловік не дізнався, що в нього буде ще один син», – вдова волинського Героя Володимира Степашука

4 Червня 2024 22:07
4 червня дружину загиблого волинського воїна Володимира Степашука Ольгу разом із новонародженим сином виписали з Волинського обласного перинатального центру. Привітати їх приїхали побратими полеглого воїна, рідні та друзі.

Як розповіла Суспільному породілля і дружина загиблого Ольга Степашук, 30-річний боєць полку спеціального призначення не встиг дізнатися, що вдруге стане татом.

«Мій чоловік не знав, що в нього буде другий хлопчик, на жаль. Він був у відпустці з 30 серпня до 5 вересня, а загинув 13 вересня 2023 року. Не дізнався... Він хотів другого сина. Як хотів, так і сталося», зітхає молода мама.
Хлопчик народився з вагою 3490 грамів та зростом 54 сантиметри. Малюк з'явився на світ 29 травня і разом із мамою кілька днів провів у лікарні, розповіла завідувачка відділення неонатології обласного перинатального центру Тетяна Кощій.
З її слів, стан новонародженого наразі задовільний, хлопчик стабільно набирає вагу.

«Дитинка на вільному грудному вигодовуванні. Мама дуже позитивна. Наразі у неї абсолютно ніяких проблем не виникало і не виникає, її та малюка в задовільному стані виписуємо додому», – зазначила медикиня.
Читати ще: «Вагітність дала сил пережити смерть чоловіка»: історія вдови загиблого бійця з Волині, яка сама виховує чотирьох дітей

Ольга Степашук розповіла, що її чоловік пішов на війну в лютому 2023 року. До того служив у Маневицькому відділку поліції.
«Мав посаду керівника сектору дізнання у званні капітана. Посмертно йому надано звання майора. Він став інспектором полку «Сафарі», що входить в об'єднану штурмову бригаду «Лють», – розповіла жінка.
На новонародженого братика вдома чекає старший син Степашуків Олег, якому вісім років. Під час других пологів, каже Ольга Степашук, з нею була сестра загиблого чоловіка Анна.
«Ми були дуже близькі з братом, і коли я дізналася про вагітність Олі, не могла лишитися осторонь. Він був дуже світлою людиною! Щирий, відкритий, позитивний. У нього абсолютно не було жодних проблем, він всім завжди допомагав», – розповіла сестра загиблого воїна.

Спогадами про загиблого поділилась і колега Володимира Степашука поліцейська Іванна Хомич. З її слів, воїн був людиною із великої букви, і в лавах поліції його бракує.
«Він був моїм начальником, і зараз я на цій посаді завдяки йому, мені його дуже бракує, ми з ним спілкувалися 24\7. Він як ішов на війну, обіцяв, що зранку має бути «Привіт», а ввечері – «Добраніч». І я знала, що все гаразд», – поділилася Іванна.

Читати ще: «Я тебе люблю»: боєць з Волині загинув на війні, так і не побачивши донечки

Володимир Степашук готував себе до служби в поліції ще зі шкільних років, розповіла матір воїна Марія Степашук. Зі слів жінки, син був хорошим другом, класним татом, люблячим чоловіком і сином.
«Він був неперевершений. Сказав: «Мамо, я мушу там бути. Якщо не я, тоді хто піде? Якщо я не піду, вони прийдуть сюди, а я не хочу, щоб вони сюди прийшли». Мій син був дуже порядний, був людиною слова», – розповіла волинянка.

Мама полеглого воїна додала, що імені для внука поки не обрали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 4 Червня 2024 23:47
Вічна пам'ять герою! Велика подяка його батьками за такого чудового сина! Хорошої долі його діткам та витримки дружині!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus