USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.65 41.90
  • PLN 10.65 10.87

Чоловік на BMW X5 збив пішохідку, а вона в луцькому суді заступилася за водія

Сьогодні 08:28
Водій на BMW X5 збив на пішохідному переході жінку. Вона отримала тяжкі травми, а водій відбувся штрафом. Проте потерпіла пані навіть просила суддів дозволити винуватцю аварії надалі їздити за кермом.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Аварія сталася вісім місяців тому. По пішохідному переході жінка йшла на ринок. Водій BMW X5 не пропустив її та скоїв наїзд. Сам керманич наголосив суддям, що є волонтером та підприємцем.

«Я дуже помаленько рухався, тільки виїхав із роботи. Якби ж я з кимось змагався чи напідпитку їхав. Але взагалі не вживаю. Якщо треба, то і вночі їду. Скрізь усіх підтримую, у мене брат воював. Навіть військових забираю з автостанції вночі, якщо просять», – розповідав обвинувачений Сергій.

Читати ще: Був у стресі через смерть родича: судили волинянина, який на мотоциклі збив неповнолітню

Як запевнив, до ДТП він на дорозі ніколи не зробив жодного порушення.

«Я ж не спеціально хотів когось вбити. Зараз будь-хто може вийти десь випадково. За 20 років за кермом жодного порушення не зробив», – додав Сергій.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у скоєнні ДТП і присудив 51 тисячу гривень штрафу. А ще йому на два роки заборонили сідати за кермо.

Прокурор вважав, що покарання надто м’яке. Як вказано у вироку, у потерпілої був забій мозку із крововиливом, перелом кісток черепа.

«Обвинувачений допустив грубі порушення Правил дорожнього руху, унаслідок яких настали тяжкі тілесні ушкодження в потерпілої, скоїв наїзд на пішохідному переході. Він заперечує стягнення збитків на користь лікарні за лікуванням потерпілої, що свідчить про відсутність дієвого та щирого розкаяння», – зауважив прокурор Роман Грицюк.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Лікарні мала би заплатити страхова компанія, переконаний водій. Його захисник вважав ДТП випадковістю. Мовляв, забороняти йому сідати за кермо не варто.

«Так, ДТП відбулася, і порушення ПДР відбулося. Але це було не більше ніж випадковість, бо швидкість руху транспортного засобу була близько 5 км/год. Чоловік зупинився на пішохідному переході. І просто в силу конструктивних особливостей автомобіля проявив неуважність. Так, не побачив потерпілу, хоча повинен був побачити. Разом із тим, одразу після вчинення ДТП вийшов, надав допомогу», – казав захисник.
Сама потерпіла зауважила, що водій уже виплатив їй компенсацію за моральну шкоду. Суд у квітні присудив 170 тисяч гривень. І тепер вона, так би мовити, цілком на стороні керманича.

«Багато чого я про нього не знала. Зараз дізналася, що в нього двоє діток, він волонтер, працює. Я теж підприємець, я знаю, як заробляються ці гроші», – зазначила потерпіла Світлана.

Зрештою колегія суддів скаргу обвинуваченого не задовільнила. Покарання у виді штрафу та позбавлення прав на два роки залишаються в силі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus