USD 41.45 41.78
  • USD 41.45 41.78
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.87

Чоловік, який «замінував» будинок у Старій Виживці, отримав 2 роки тюрми

15 Липня 2021 21:54
Волинський апеляційний суд скасував незаконний вирок Старовижівського районного суду, яким 39-річному жителю Старої Вижівки за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожував загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч.1 ст. 259 КК України), було призначено покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Тепер, згідно з вироком суду апеляційної інстанції, за вчинення цього злочину раніше уже судимий волинянин два роки перебуватиме за ґратами, інформує пресслужба прокуратури області.

Раніше чоловіка визнали винним у тому, що він увечері 6 квітня 2020 року, посварившись із батьком, зателефонував на лінію «102» та повідомив оператору про замінування гексогеном п’ятиповерхівки у рідному селищі, де проживав разом із батьками.

Обласна прокуратура нагадує, що згідно із санкцією ст. 259 КК України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Кримінальна відповідальність за вчинення таких злочинів настає з 16-річного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus