USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Чоловічі кросівки: підошва з якого матеріалу краща?*

29 Серпня 2022 08:06
Гарна підошва — це гарантія того, що взуття буде забезпечувати амортизацію. Коли шукаєте чоловічі кросівки, не варто думати, що цей параметр має значення виключно для бігових моделей. Повсякденне взуття також має бути з доброю підошвою. Якщо купувати обновку в магазині INTERTOP, ви точно отримаєте комфорт під час щоденного носіння. Але з’ясуємо, підошва з якого матеріалу краща.

Види матеріалів підошви в кросівках

Завдяки підошві забезпечується не тільки амортизація, а й зв’язок із поверхнею. На сучасних виробництвах представлені такі різновиди матеріалів:

- BRS 1000 — синтетична гума;

- DRC — гумова суміш, тобто гума з домішками;

- чиста гума — суміш декількох різновидів гуми;

- дуралон — штучно створена гума.

Переваги та недоліки є в кожного з варіантів. Так, BRS 1000 характеризується зносостійкістю та зазвичай використовується в кросівках для бігу. DRC вважається найбільш міцною та застосовується в моделях для прогулянок та тенісу.

Чиста гума є найбільш затребуваною та дає добре зчеплення, зносостійкість. Щодо дуралону, він характеризується високою амортизацією, проте є менш витривалим.

Що враховувати під час вибору підошви кросівок?

Коли треба визначитися з матеріалом підошви, передусім враховуйте призначення кросівок. Від цього залежить потреба в більшій чи меншій амортизації.

Також звертайте увагу на малюнок протектора. Цей орнамент буде забезпечувати адаптацію до різних видів навантажень та поверхонь.

Має значення й те, в який спосіб закріплюється підошва до основної частини взуття. Це може бути за допомогою клею, прошивки або ж лиття. Особливості носіння кросівок від цього навряд чи зміняться, але відсоток браку та якість будуть різнитися. Найсучасніші варіанти — лиття та склеювання. В спортивному взутті зазвичай використовується клей.

Єдиної відповіді щодо того, яка підошва в кросівках краща, немає. Важливим є не тільки призначення, але й комплексні характеристики взуття: матеріал верху, якість застібок, провітрюваність, використання інноваційних технологій.

Аби бути стовідсотково впевненим у тому, що ви обрали ідеальні кросівки, віддавайте перевагу надійним брендам. Така пара слугуватиме багато сезонів, залишаючись незмінно зручною та стильною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus