USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.62 10.85

Четверо копів, які захищали Капітолій 6 січня, вчинили самогубство

3 Серпня 2021 10:09
Кількість самогубств серед поліцейських, яким 6 січня довелося боронити Капітолій від прихильників Трампа, зросла до чотирьох.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Офіцер столичної поліції Гюнтер Хашида був знайдений мертвим у своєму домі в четвер. Чоловік служив у вашингтонському управлінні з травня 2003 року.

Інший офіцер, який захищав Капітолій 6 січня, Кайл ДеФрейтаг також вчинив самогубство. У поліції працював з листопада 2016-го.

Така ж доля спіткала й офіцера поліції Капітолія США Говарда Лібенгуда.

6 січня сотні прихильників Дональда Трампа штурмували будівлю у безуспішній спробі завадити Конгресу підтвердити перемогу на виборах президента демократа Джо Байдена.

Унаслідок сутичок загинули чотири людини.

Наступного дня внаслідок інсульту помер офіцер поліції Капітолія, на якого напали протестувальники. Поранення отримали понад 100 правоохоронців. Понад півтисячі громадян затримали за участь у насильстві.

Під час показань четверо поліцейських повідомили спецкомітету Палати представників, що їх били, їм погрожували, насміхалися з них. Копи підтвердили, що боялися загинути, захищаючи Конгрес.

Інший капітан поліції Капітолія Гаррі Данн емоційно закликав своїх колег звернутися за професійною підтримкою, якщо вона знадобиться: «Я хочу скористатися цим моментом і поговорити з моїми колегами-офіцерами про емоції, які вони продовжують відчувати після подій 6 січня. Немає абсолютно нічого поганого у тому, щоби звернутися за професійною консультацією. Те, що ми пережили в той день, було травмуючим. І, якщо ви страждаєте, користуйтеся доступними консультаційними послугами».

Раніше повідомлялося, що звинувачення пред’явили понад 300 особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 3 Серпня 2021 10:47
"...четверо поліцейських повідомили спецкомітету Палати представників, що їх били, їм погрожували, насміхалися з них". Треба організувати постійні відрядження американських поліцейських в Україну, тут вони швидко отримають незабутній практичний досвід спілкування з законослухняним і демократичним українським людом, що дасть змогу їм усвідомити, що не так усе й погано в США

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus