USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Честь і слава загиблим воїнам: ковельчани віддали останню шану Герою Віталію Кухарчуку

Сьогодні 18:47
Сьогодні ковельчани попрощались з молодшим сержантом, бойовим медиком Віталієм Кухарчуком.

Закоханий в Україну, її природу, мандрівки. Він обійшов з друзями українські Карпати, побував на Говерлі. Великий життєлюб і надзвичайно світла людина. Так відгукуються про нього ті, хто знав, повідомляє Ковельська міська рада.

Народився у Ковелі. З 1 по 9 клас навчався у Маріуполі, а тоді знову повернувся у рідне місто та закінчив гімназію імені Олени Пчілки (нині ліцей). Вступив до Рожищенського фахового коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Своє життя пов’язав з ветеринарною медициною, адже дуже любив братів наших менших, був відданий справі, якою займався.

У перший день війни Віталій Кухарчук добровільно пішов у військкомат. Після навчальних курсів потрапив у «Сталеву Сотку», в якій пройшов доблесний шлях бойового медика. Рятував життя побратимам. Виносив поранених з поля бою.
За бездоганну службу і виконання завдань нагороджений почесною відзнакою командира 100-ої бригади.

Коли дзвонив мамі з фронту, казав: «Мамуль. Не переживай. Я – медик. А у медиків найменше шансів загинути на війні». Востаннє рідна людина почула ці слова 31 липня, коли син попередив, що його декілька днів не буде на зв’язку.

А уже 2 серпня життєпис Віталія обірвала війна на Донеччині, неподалік Торецька.

«Всі ми – як одна велика родина прийшли провести Віталія в останню земну дорогу. Він підкорив не одну вершину, але найвищою його висотою став подвиг воїна. Він віддав своє життя заради своєї країни, заради свого міста, майбутнього. Вічна пам’ять і слава Віталію Кухарчуку. Щирі співчуття родині – мамі, брату Андрію, який пройшов АТО і далі захищає Україну, сестрі Олі, всім, хто втратив дорогу людину», – сказав міський голова Ігор Чайка.
Під час громадянської панахиди на площі Героїв Майдану багато говорили про Віталія. З ним приїхали попрощатись його побратими, друзі з передової за тисячу кілометрів. У кожній промові – безкінечна вдячність, велика любов і шана. Надійний. Сміливий. Добрий.

Великий оптиміст по життю, затятий мандрівник в душі, медик за покликанням, наш Герой, Захисник. Важко усвідомлювати, які втрати несе нам війна.
«Honor et gloria militibus lapsis» – «Честь і слава загиблим воїнам» – цими словами проводжали римських лицарів. Сьогодні вони звучали для Віталія Кухарчука. Так, як він заповідав.

Світла пам‘ять і незгасима слава тобі, Захиснику!

Поховали Віталія Кухарчука на Алеї Героїв міського кладовища.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття родинам Героїв. Вічна пам’ять, честь та незгасна слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus